samaras_thessaloniki_gevma_paragogikes_taxeis_20101213_02Συναντήσεις και συμβολικές επισκέψεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στη Θεσσαλονίκη. Βασική προτεραιότητά του θα είναι να αναδείξει ότι, με τις ενέργειές της, η κυβέρνηση, μεγάλωσε το πρόβλημα της ανεργίας.

 

Έτσι, θα επισκεφθεί το εργοστάσιο "Μινέρβα", που είναι από τα μεγαλύτερα στον χώρο των εσωρούχων, απασχολεί 350 εργαζομένους -εκ των οποίων περίπου το 80% γυναίκες- και έχει εφαρμόσει εκ περιτροπής απασχόληση. Ενδεικτικό παράδειγμα του αξιώματος ότι η ανεργία είναι… γένους θηλυκού. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης 8 Μαρτίου –Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Άλλες δύο εκδηλώσεις, που έχουν σχέση με τη Μέρα της Γυναίκας, προσελκύουν τον κ. Σαμαρά: Στον πεζόδρομο της Ικτίνου η βουλευτής  Έλενα Ράπτη, οργανώνει, ως γραμματέας Εθελοντισμού της ΝΔ, ενημερωτική εκδήλωση και και η ΟΝΝΕΔ οργανώνει ημερίδα για τον ρόλο της γυναίκας στην εποχή μας.

Την Τετάρτη ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί τη δυτική Θεσσαλονίκη. Θα παραστεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Ευόσμου-Κορδελιού Στάθη Λαφαζανίδη. Σκοπός του να μιλήσει για το έλλειμμα υποδομών στη δυτική πλευρά της πόλης, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα των καλλικρατικών δήμων.

Φυσικά, ο κ. Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με πρώην βουλευτές από τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και με τοπικά κομματικά στελέχη.