xanth_sinedrio_20110309_03Περίπου 400 σύνεδροι συμμετείχαν στο Ετήσιο Συνέδριο της ΧΑΝΘ (25 και 26 Φεβρουαρίου) στις δύο ημέρες λειτουργίας του. “Σε μια οργάνωση σαν τη ΧΑΝΘ που ο ακρογωνιαίος λίθος της ύπαρξης της είναι

οι άνθρωποι της, οι δεσμοί που τους ενώνουν και η σχέση της με την κοινωνία οι συνεδριακές διεργασίες είναι ένα μέσο ανάδειξης της ισχυροποίησης τους και καθιέρωσής τους στις αντιλήψεις όλων των εμπλεκομένων σε αυτήν”, υπογραμμίζουν οι οργανωτές. 

Το “ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΑΝΘ 2011: ΧΑΝ ανατροπές”, ανέδειξε το ενδιαφέρον των προπονητών, δασκάλων – εκπαιδευτών της για τον τόπο και τον τρόπο της προσφοράς των υπηρεσιών τους, την εθελοντική συνείδηση των επαγγελματικών στελεχών της αδελφότητας, την ιστορική μνήμη της πόλης για τη ΧΑΝΘ, τη συναισθηματική μνήμη των μελών όσων διάβηκαν τη μεγάλη,  ανοικτή για όλους πόρτα της, το σθένος των εθελοντών του Διοικητικού Συμβουλίου να ηγηθούν μια ΧΑΝΘ που αποκρίνεται στις προσδοκίες των μελών της και της κοινωνίας.  

Στις Ομάδες εργασίας του Συνεδρίου-διατυπώθηκαν πολλές σκέψεις και προβληματισμοί από τους συμμετέχοντες μεταξύ των οποίων ήταν τα χαρακτηριστικά του αθλητή που αγωνίζεται με τη φανέλα της ΧΑΝΘ, η εξωστρέφεια της Οργάνωσης, οι συνέργιες με φορείς, η προαγωγή του χανιώτικου κατασκηνωτικού ιδεώδους, η χρήση της  σύγχρονης τεχνολογίας και ανάπτυξη νέων προγραμμάτων για εφήβους,  η ανάγκη για πιο τακτές συναντήσεις μελών για τις διάφορες θεματικές του προγράμματος της ΧΑΝΘ. 

Τα πορίσματα του Συνεδρίου θα κατατεθούν στο ΔΣ της ΧΑΝΘ προκειμένου να μελετηθούν και να αξιολογηθούν στη χάραξη της στρατηγική για το μέλλον.