Κινητοποιήσεις εξήγγειλαν εκπαιδευτικοί, που εργάζονται σε φροντιστήρια της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, ζητώντας, μεταξύ άλλων, αυξήσεις αμοιβών, πλήρη απασχόληση και…>>>

ασφαλιστική κάλυψη. Όπως ανακοίνωσαν, αύριο, Τετάρτη 23 Μαρτίου, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία των εργοδοτικών οργανώσεων του κλάδου, στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, την 1η Απριλίου θα πραγματοποιηθεί, στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, εκδήλωση ενημέρωσης των εργαζομένων σε φροντιστήρια, των μαθητών και των γονιών.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΕΦΙΕ Θεσσαλονίκης - Βόρειας Ελλάδας, Κώστας Ευσταθιάδης, στην πρόσφατη συνάντηση, για την υπογραφή νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Φροντιστών Βορείου Ελλάδος και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ξενόγλωσσων Φροντιστηρίων, δεν υπήρξε συμφωνία. Έκανε λόγο για «μεσαιωνικού τύπου» συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών φροντιστηρίων, χαρακτήρισε «εξευτελιστικές» τις αμοιβές τους και «απαράδεκτη» την υπάρχουσα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Τα βασικά αιτήματα των εκπαιδευτικών σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης είναι: αύξηση του ωρομισθίου, από 11,09 ευρώ μικτά που είναι σήμερα, σε 21,60 ευρώ, πλήρης απασχόληση, επίδομα για τους καθηγητές, κατόχους μάστερ και διδακτορικού, πληρωμή της κυριακάτικης εργασίας, κ.ά.