19F1AM4STILI

Μια διακοπή ρεύματος θα φέρει στο…φως αλήθειες και ψέματα και θα αποκαλύψει τον πραγματικό εαυτό των ηρώων του έργου του Petert Shaffer «Μαύρη κωμωδία» που κάνει πρεμιέρα απόψε στις 21.00 στο θέατρο Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2, Τηλ.2310-262051) και σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη.

«Το έργο βασίζεται στην ψευδαίσθηση που δίνει το φως και το σκοτάδι», σημείωσε χθες ο εκ των πρωταγωνιστών, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης. Πρόσθεσε ότι η παράσταση ξεκινάει με 6-7 λεπτά απόλυτου σκοταδιού. Όμως όταν ανάβουν ξανά τα φώτα, για τους ήρωες του έργου θεωρείται ότι είναι ακόμη σβηστά και υπάρχει διακοπή ρεύματος.

«Είναι ένα έργο που θέλει να φωτίσει πόσο αδύναμο και ανίσχυρο είναι το ψέμα», σημείωσε από την πλευρά του ο Χρήστος Σιμαρδάνης.

Στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά τις πρόβες αναφέρθηκε ο Τάσος Χαλκιάς: «Υπήρξαν αρκετοί τραυματισμοί στις πρόβες. Σκεφτείτε ότι ο Πυγμαλίωνας έπρεπε να κάνει επί σκηνής μια μετακόμιση μέσα στο σκοτάδι», σημείωσε ο ηθοποιός.

Η «Μαύρη Κωμωδία» (που είναι μια συμπαραγωγή της Θεατρικής Εστίας και της ΕΛΘΕΑ) παρουσιάζεται σε καινούργια μετάφραση-διασκευή που υπογράφεται από τους Πέτρο Φιλιππίδη και Χρήστο Σιμαρδάνη και με πρωταγωνιστές τους: Τάσο Χαλκιά, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Χριστίνα Τσάφου, Χρήστο Σιμαρδάνη, Τζένη Θεωνά, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Θανάση Τσαλταμπάση και Χρήστο Συριώτη.

Σκηνικά Γιώργος Γαβαλάς, κοστούμια Γιάννης Μετζικώφ, φωτισμοί Κατερίνα Μαραγκουδάκη, μουσική επιμέλεια Ιάκωβος Δρόσος, βοηθός σκηνοθέτη Ελευθερία Γαλιατσάτου.

Παραστάσεις: Τετάρτη – Πέμπτη - Παρασκευή 9.15 μμ, Σάββατο 6.15 μμ και 9.15 μμ, Κυριακή 6.15 μμ και 9.15 μμ. Εισιτήρια: 22 € και 18 € φοιτητικό – μαθητικό.

 

από το www.typosthes.gr