lefkos_pirgos_02Τη ψυχαγωγία με τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες θα μπορούν να συνδυάζουν ξένοι επιχειρηματίες που θα επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη από το φθινόπωρο. Αυτή είναι η πρόταση του …>>>

Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε), την οποία άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο ΣΕΒΕ, σε συνεργασία με το δήμο, θέλει να προβάλλει τα αξιοθέατα, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την αγορά της πόλης στο εξωτερικό αλλά και να συμβάλλει στην αύξηση της απασχόλησης στην ευρύτερη περιοχή.

Την πρόταση αυτή κατέθεσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δημήτρης Λακασάς, στη συνάντηση που είχε με την υπουργό Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον κ. Λακασά το κάθε μέλος από τα 650 του συνδέσμου έχει περίπου 2.000 με 3.000 πελάτες. Αυτοί οι 12.000 επιχειρηματίες από το εξωτερικό, μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης. Ο Σύνδεσμος θα καλεί στη Θεσσαλονίκη τους πελάτες των επιχειρήσεων-μελών του από το εξωτερικό και σε συνεργασία με τον κεντρικό δήμο θα τους γίνεται ξενάγηση σε πολιτιστικά μνημεία της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Έτσι και θα πηγαίνουν στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις για να κάνουν τις δουλειές τους και -όταν τελειώνουν- θα μπορούν να δουν τα μουσεία της Θεσσαλονίκης, να επισκεφτούν τον Όλυμπο, τη Βεργίνα και άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας με πολιτιστικά μνημεία.

Όσο για τα χρήματα που απαιτούνται, ο ΣΕΒΕ ευελπιστεί να τα βρει μέσω των προγραμμάτων που ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη η υπουργός Εργασίας.

Η ανταπόκριση τόσο της υπουργού Εργασίας, Λ. Κατσέλη, όσο και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη, στην πρόταση του ΣΕΒΕ είναι θετική. Στη συνάντηση με τον κ. Μπουτάρη ο δήμαρχος κάλεσε τον ΣΕΒΕ να παρουσιάσει την πρόταση στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Marketing του νομού Θεσσαλονίκης, της οποίας προεδρεύει. Πρότεινε να αξιοποιηθούν τα προγράμματα του υπουργείου για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στα μουσεία της πόλης, ώστε να παραμένουν ανοιχτά και κατά τις απογευματινές ώρες.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα όπως η δημιουργία και η βελτίωση των υποδομών της πόλης ώστε να έχει καλύτερη σύνδεση με το εξωτερικό και να αναπτυχθεί ως διαμετακομιστικό κέντρο και ως κέντρο καινοτομίας και εξωστρέφειας, αξιοποιώντας την ενδοχώρα της Βαλκανικής και ανακτώντας σταδιακά τη σημαίνουσα εμπορο-οικονομική θέση που είχε στο παρελθόν. Ιδιαίτερα συζητήθηκε το θέμα της σημασίας της καινοτομίας για τη Θεσσαλονίκη, μέσα από τη δραστηριοποίηση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, καθώς στη συνεδρίαση είχε προσκληθεί και συμμετείχε ο Πρόεδρός της Καθηγητής κ. Ιακώβου.

Ο κ. Μπουτάρης προσκάλεσε τη Διοίκηση του ΣΕΒΕ στην παρουσίαση του προϋπολογισμού του Δήμου στις 31.03.11 και σε μια συνάντηση εργασίας με τους αντιδημάρχους ώστε να συζητηθούν διεξοδικά οι τομείς και οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, με κύριο κοινό στόχο την ανάπτυξη της εξωστρέφειας της Θεσσαλονίκης.


με πληροφορίες από το www.voreia.gr και από το Δελτίο Τύπου του ΣΕΒΕ