Τη δική τους άποψη δίνουν για όσα έγιναν –ή, μάλλον, δεν έγιναν- με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη πριν δυο μέρες, στη Θεσσαλονίκη. Να θυμίσουμε ότι η κ. Κατσέλη επρόκειτο να …>>>

επισκεφθεί το ΕΚΘ, αλλά δεν το έκανε. Την ίδια ώρα που επρόκειτο να γίνει η επίσκεψη, εκατοντάδες μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας κάτω από το κτίριο του ΕΚΘ. Σε ανακοινώσεις ο πρόεδρος του ΕΚΘ και το τοπικό ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για “απειλές” εναντίον της υπουργού, κάτι που αντικρούει με δική του ανακοίνωση το ΠΑΜΕ. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

“Εργάτες εργοστασίων, άνεργοι, συνταξιούχοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του Π.Α.ΜΕ. και συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από το Εργατικό Κέντρο της πόλης για να υποδεχθούν αγωνιστικά την Υπουργό Εργασίας, Κατσέλη, που ήρθε να «πλασάρει» σαν ασπιρίνη για την ανεργία, νέες επιδοτήσεις στους βιομήχανους με τζάμπα εργάτες για να απολύσουν χιλιάδες κόσμο.

Από χθες το μεσημέρι (23.4.2011) η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης δια του Προέδρου του, κατηγορούσε το Π.Α.ΜΕ. ότι «πήρε ολισθηρό δρόμο και θα υποστεί τις ανάλογες συνέπειες» θυμίζοντας έντονα τους δικαστές της χούντας. Νόμιζε μάλιστα ότι μπορούσε να «απειλήσει» το Π.Α.ΜΕ. προειδοποιώντας (από χθες ακόμα) ότι αν πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση, η ΠΑΣΚΕ θα αναβάλει τη συνάντηση με τη Κατσέλη και θα καταγγείλει το Π.Α.ΜΕ. ότι δεν επιτρέπει στους εργαζόμενους να θέσουν τα αιτήματα τους στην Υπουργό. (Με λίγα λόγια το σχέδιο αναβολής της επίσκεψης είχε στηθεί από χθες ακόμα, σε συνεργασία Υπουργείου και των υπαλλήλων της Υπουργού μέσα στο ΕΚΘ).

Τα όσα αναφέρει στη προσωπική δήλωση του ο Πρόεδρος του ΕΚΘ περί «απειλής κατά της σωματικής ακεραιότητας του» είναι για γέλια. Μόνο το ψέμα και  η προβοκάτσια απέμειναν στους «δούρειους ίππους» της κυβέρνησης και της εργοδοσίας που συνεργάζονται ξεδιάντροπα με εργοδότες, τους συστήνουν να μη πληρώσουν εργάτες που διαμαρτύρονται για μη πληρωμή μεροκάματων για να μη δικαιωθεί το ΠΑΜΕ (επιχειρήσεις ΜΙΝΟΣ, ΑΜΑΣΑ, Αιγύπτιοι αλιεργάτες Μηχανιώνας κ.λ.π.), που προτείνουν δημοσίως σε εργοδότες να προχωρήσουν σε εκ περιτροπής εργασία δηλ. μείωση μισθού (επιχείρηση ΕΛΛΕΝΙΤ), που βάζουν πλάτη σε κάθε κυβερνητική πολιτική μέσα από στημένους «κοινωνικούς διαλόγους» και με εγκύκλιο τους στα σωματεία (βλ. ΓΣΕΕ) λένε ότι ο νόμος για τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις που μειώνουν τους μισθούς «είναι το τελευταίο που μπορούν να δεχθούν τα σωματεία». Δηλ. μετά απ’ αυτό, τι ακριβώς δεν μπορούν να δεχθούν τα σωματεία;

Σε κάθε περίπτωση όλος ο κόσμος και τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ γνωρίζουν ότι το ΠΑΜΕ ξέρει να περιφρουρεί τις κινητοποιήσεις του για τις οποίες δεν απολογείται σε κανένα υπάλληλο της κυβέρνησης αλλά μόνο στους εργαζόμενους. Ήξεραν ότι δεν θα εμποδιστεί η είσοδος της Υπουργού στο ΕΚΘ, όσο «ανεπιθύμητοι» κι’ αν είναι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης.  

Η υπουργός «εργοδοσίας» της κυβέρνησης δεν πήγε τελικά στο ΕΚΘ για να μη βρεθεί αντιμέτωπη με τα θύματα της πολιτικής τους που είναι αποφασισμένα να μην αφήσουν αυτή τη πολιτική και τους βαστάζους της, σε «χλωρό κλαρί».

Τέλος, «συγχαρητήρια» στους δήθεν «ακτιβιστές» του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση μετανοίας προς τον Πάγκαλο αφού προσυπέγραψαν μαζί με τη ΠΑΣΚΕ τη κατάπτυστη ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΕΚΘ με την οποία καταγγέλλουν το ΠΑΜΕ για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε. Άξιος ο μισθός τους (σε ψήφους) που παίρνουν από τη ΠΑΣΚΕ για να μπορέσουν να επιβιώσουν στο ΕΚΘ και πολλά σωματεία”.