Απίστευτο κι όμως… ελληνικό! Για μια… κολοκύθα βρέθηκε στη φυλακή 23χρονος μάγειρααλβανικής καταγωγής , που μένει στη χώρα μας εδώ και 17 χρόνια.

 

Ο 23χρονος, συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα το απόγευμα, την ώρα που σχολούσε απ τη δουλειά του σε γνωστό εστιατόριο της πόλης, από ομάδα αστυνομικών που βρίσκονταν στην γειτονιά του για μια πορεία που γινόταν στην περιοχή, στη στάση Ευζώνων ανατολικά της Θεσσαλονίκης.  Ο νεαρός άντρας πήγαινε στο σπίτι του και -σύμφωνα με τον ίδιο- κουβαλούσε επάνω του επαγγελματικό μαχαίρι με τη στολή εργασίας του και ένα φυτίλι που το είχε συμπτωματικά μαζί του, για να μετατρέψει μια κολοκύθα στο σπίτι του σε κερί.

«Με οδήγησαν στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων, μιας και δεν είχα μαζί μου το διαβατήριο μου. Στο τμήμα ο πατέρας μου έστειλε με fax το διαβατήριό μου διότι το είχα στα Γιαννιτσά, όπου μένουν οι γονείς μου, αλλά με κράτησαν το βράδυ μέσα διότι δεν μπορούσαν να διασταυρώσουν τα στοιχεία μου. Από τη δουλειά μου τους διαβεβαίωσαν ότι δουλεύω κανονικά στην κουζίνα του εστιατορίου ως μάγειρας, μου κολλάνε τα ένσημα μου και είμαι νόμιμος στη χώρα», θυμάται ο νεαρός.

Ο Αλβανός καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 2 μήνες φυλάκιση με 3 χρόνια αναστολή, για οπλοκατοχή.

από τον www.typosthes.gr