tzenanidou_kessopoulou_smaro_innocense_20110309_01

Η εικαστικός Σμαρώ Τζενανίδου – Κεσσοπούλου παρουσιάζει την τελευταία δουλειά της, με τίτλο «Innocence» στην Αίθουσα Τέχνης Vlassis Art Gallery (Βεροίας 6, Άνω Λαδάδικα).

 

Μια εικαστική αναζήτηση που έχει ως αφετηρία βιώματα και συναισθήματα και με βασικά εργαλεία το χρώμα και το έντονο φως επιχειρεί να ξεπεράσει την απλή απεικόνιση.

«Η συγκεκριμένη ζωγραφική δουλειά μου, απόλυτη συνέχεια της μέχρι τώρα εικαστικής μου εργασίας, είναι μια εικαστική ματιά σε μια σειρά προβληματισμών για την Αθωότητα ως στάση ζωής, σ’ ένα περιβάλλον που μας επιβάλλει το αντίθετο. Χαρακτηριστικό της παιδικής ηλικίας η Αθωότητα, νωρίς νωρίς κάνει χώρο στη σκέψη και αργότερα στη μνήμη. Παρά ταύτα, ίχνη της υπάρχουν πάντα μέσα μας, μας ακολουθούν και σε σημαντικό βαθμό καθορίζουν τις συμπεριφορές μας, ενίοτε συγκροτώντας στάση ζωής απέναντι στα ζητήματα της καθημερινότητας του καθενός μας. Αθωότητα, παιδικότητα, χρώμα, φως: αισθητικά συνώνυμα. Και η συγκεκριμένη δουλειά, μια εστία ομορφιάς και ελπίδας σ’ έναν κόσμο εξαιρετικά σκληρό, υποταγμένο σε κάθε λογής σκοπιμότητα» σημειώνει η ζωγράφος.

Η Σμαρώ Τζενανίδου - Κεσσοπούλου αποφοίτησε το 1997, από την Κρατική Σχολή Καλών Τεχνών Saint Etienne και το 1999, από τη Σχολή Καλών Τεχνών Perpignan στη Γαλλία. Από το 2000 ως σήμερα παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά και ενήλικους. Το 1997 εργάστηκε ως επιμελήτρια εικαστικών εκθέσεων στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης «Θεσσαλονίκη ‘97». Έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε αρκετές ομαδικές. Είναι μέλος του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.

Τα εγκαίνια της έκθεσης γίνονται σήμερα, στις 8 το βράδυ.

Η ταυτότητα της έκθεσης

Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός Τέχνης (ΚΜΣΤ)
Διάρκεια: 9-30 Μαρτίου 2011
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ / ΤΡΙΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 16:00 - 20:00, ΣΑΒΒΑΤΟ: 10:00 - 15:00

Περισσότερα για την έκθεση εδώ.