AXEPA 26072010Στη Βουλή φέρνει την πρόσφατη καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, η βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Έλενα Ράπτη. Σύμφωνα με την καταγγελία επίκειται …>>>

η διακοπή της λειτουργίας της δεύτερης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Να σημειωθεί πως, πριν μερικές ημέρες, ο διοικητής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ανακοίνωσε πως, η Β΄ ΜΕΘ θα διακόψει τη λειτουργία της από την 1η Απριλίου 2011, λόγω της αποχώρησης ιατρών από το στελεχιακό της δυναμικό σε αριθμό κάτι που καθιστά αδύνατη τη λειτουργία της. Μάλιστα, παρά τις έγγραφες εκκλήσεις του προς την 4η ΥΠΕ για άμεση στελέχωση της Μονάδας, δεν διαφαίνεται ως πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τη συγκεκριμένη είδηση επιβεβαιώνουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων Π.Ο.Ε.ΔΗΝ.

“Η διακοπή της Μονάδας σημαίνει πως ολόκληρη η Κεντρική Μακεδονία και η υπόλοιπη περιφέρεια θα στερηθούν από πέντε βασικές και απαραίτητες κλίνες εντατικής θεραπείας, ενώ είναι προφανείς οι αρνητικές συνέπειες στην παροχή πρωτοβάθμιας υγείας στη Θεσσαλονίκη σε μια εποχή που οι πολίτες στρέφονται για πολλούς λόγους προς τη δημόσια παροχή υπηρεσιών υγείας”, τονίζει η κ. Ράπτη.

Με δεδομένη την πολύ αρνητική αυτή εξέλιξη, η βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο υπουργό αν μπορεί “άμεσα να προχωρήσει στην απόσπαση του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού από άλλες θέσεις της 4ης ΥΠΕ ή του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των αναγκών και τη συνέχιση της λειτουργίας της Β΄ Μονάδας”, καθώς κι αν δύναται να επιβεβαιώσει “πως υπάρχει επάρκεια ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις εντατικές μονάδες όλων των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και πως αν υπάρχουν ή παρατηρηθούν ελλείψεις θα καλυφθούν με άμεσες διαδικασίες”.