Εγκαταλείπουν την ανακύκλωση οι Ελβετοί

efimerides_01Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι οι Ελβετοί είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι σε σχέση με το περιβάλλον και ανακυκλώνουν εδώ και χρόνια σχεδόν με εμμονή. Φαίνεται όμως ότι σιγά – σιγά αρχίζουν να εγκαταλείπουν την ανακύκλωση, αφού…

βρέθηκε ότι τα μελάνια των εφημερίδων είναι τοξικά και ενδέχεται να περάσουν και να επιμολύνουν συσκευασμένα τρόφιμα μου μεταφέρονται σε ανακυκλωμένα χαρτοκιβώτια.
Το πρόβλημα είναι ότι τα μελάνια των εφημερίδων περιέχουν τοξικά χημικά, υποπροϊόντα πετρελαίου. Κατά τη διαδικασία της ανακύκλωσης τα συγκεκριμένα χημικά ενσωματώνονται στις χαρτοσυσκευασίες και αν τα πακέτα χρησιμοποιούνται για τρόφιμα, τότε είναι πολύ πιθανό τα τοξικά να επιμολύνουν και το φαγητό.
Στο ειδικό εργαστήριο ελέγχου τροφίμων στη Ζυρίχη οι επιστήμονες εξετάζουν δείγματα από 119 διαφορετικά τυποποιημένα τρόφιμα όλων των κατηγοριών. Μέσα σε σακουλάκι δημητριακών προερχόμενο από γερμανικό σούπερ μάρκετ βρέθηκαν τοξικές συγκεντρώσεις από 10 έως 100 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι οι τοξικές ουσίες διαπέρασαν ακόμα και την αεροστεγή συσκευασία που προστατεύει το τρόφιμο.


από το www.skai.gr

Σχόλια