papandreou_deth_75_20100911_01Νέα διάσταση στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών έδωσε ο Πρωθυπουργός ο οποίος χαρακτήρισε ως σημαντικό σταθμό τη ΔΕΘ. Ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας σε κυβερνητική σύσκεψη την Παρασκευή το απόγευμα στο Μαξίμου οριοθέτησε…>>>

του στόχους του μετά την σύνοδο κορυφής της 25ης Μαρτίου χαρακτηρίζοντας σημαντικό σταθμό την ΔΕΘ τόσο για την κυβέρνηση όσο και για το κόμμα.
«Μπροστά μας έχουμε ένα μεγάλο διάστημα μέχρι τη Διεθνή Έκθεση και τον προϋπολογισμό. Θα έχουμε την Συνδιάσκεψη του Κινήματός μας και πριν τις Περιφερειακές Συνδιασκέψεις. Μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε λεπτομερώς τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε και τον προγραμματισμό μας για τους επόμενους μήνες».
Με αυτή την δήλωση ο Πρωθυπουργός ουσιαστικά άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για μετά την κρίσιμη σύνοδο κορυφής. Αναφέρθηκε μάλιστα στα επόμενα βήματά του γυρνώντας ουσιαστικά σελίδα για τα όσα διαδραματίσθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την οικονομία.
«Έχοντας κλείσει αυτό το κεφάλαιο που γράφεται τώρα, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σε βάθος τα επόμενα βήματα, τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου. Να εντάξουμε όλες τις επιμέρους δράσεις και προτεραιότητες του κάθε Υπουργείου σε ένα συνολικό σχεδιασμό παράλληλα με τη δράση του Κινήματος και την επαφή μας με τον κόσμο»
Ο Πρωθυπουργός φαίνεται λοιπόν να αφήνει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες για το φθινόπωρο και επιλέγει πιθανότατα τις αλλαγές στον κυβερνητικό σχήμα ο χρόνος των οποίων θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες στα τέλη Μαρτίου.


από το www.real.gr