Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη για τη φοροδιαφυγή περιλαμβάνει το σημερινό προγραμμα του Ανοικτού Πανεπιστημίου του δήμου Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά:

 

  • Σήμερα (Πέμπτη) 3 Μαρτίου, στις  18.00, στον κύκλο του Περιβάλλοντος και της Οικολογίας, στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθν. Αμύνης 27), η Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολιτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Μαίρη Ανανιάδου-Τζημοπούλου, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Αρχιτεκτονική τοπίου και Οικολογικός σχεδιασμός στην αειφόρο διαχείριση του περιβάλλοντος».
  • Σήμερα (Πέμπτη) 3 Μαρτίου, στις  19.00, στον κύκλο της Νομικής, στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (πλ. Ιπποδρομίου), ο  καθηγητής Δημοσιονομικού Δικαίου του τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ., κ. Νικόλαος Μπάρμπας, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή».
  • Σήμερα (Πέμπτη) 3 Μαρτίου, στις 19.30, στον κύκλο της Ιστορίας – Αρχαιολογίας - Τέχνης, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27), από την ομότιμη καθηγήτρια του Α.Π.Θ., κ. Αλκμήνη Ζαφράκα-Σταυρίδου, με θέμα: «Ελληνικά κράτη μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1204».