6F1AM4STILI«Καμιά φορά οι εσωκομματικοί αντίπαλοι, είναι πιο σκληροί από τους πραγματικούς αντιπάλους και αυτό το αντιμετωπίσαμε πολύ έντονα». Η δήλωση ανήκει στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” και βουλευτή…>>>

της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Γκιουλέκα. Την άποψη αυτή εξέφρασε στη συνάντηση που είχε, σήμερα, με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Απόστολο Τζιτζικώστα. Και δείχνει πως εξακολουθεί να αισθάνεται πικρία, για το πώς χάθηκε ο δήμος στις περασμένες εκλογές.

Κι ο αντιπεριφερειάρχης απάντησε: «Η αλήθεια είναι πως μας λύπησε ιδιαίτερα το αρνητικό, οριακό αποτέλεσμα και ακόμα περισσότερο, οι λόγοι που οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό».

Ο κ. Τζιτζικώστας καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης για τη διαχείρηση του ΕΣΠΑ. «Είναι απαράδεκτο η Κυβέρνηση να περνάει στην Περιφέρεια τη διαχείριση του ΕΣΠΑ και όλων των αναπτυξιακών εργαλείων τον Ιούλιο και όχι νωρίτερα. Εμείς ξέρουμε καλά πως πρέπει να διοχετεύσουμε τα εργαλεία αυτά στην περιοχή μας και πολύ φοβάμαι ότι μέχρι τον Ιούλιο που θα έρθουν σε εμάς, δε θα έχει μείνει τίποτα, παρά μόνο ο συντονισμός και η επίβλεψη των δράσεων για την εκτέλεση των έργων που θα έχει αποφασίσει η Κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Γκιουλέκας χαρακτήρισε τον Καλλικράτη «κουτσουρεμένο νόμο, μια μεταρρύθμιση που δεν την υποστηρίζει με πόρους, και αυτή τη στιγμή η τοπική αυτοδιοίκηση, είτε η Περιφέρεια, είτε οι Δήμοι βρίσκονται σε έναν οικονομικό θανάσιμο εναγκαλισμό από το κράτος που απελευθερώνει ελάχιστα κονδύλια προς την αυτοδιοίκηση».

Όταν ρωτήθηκαν για το θέμα του μετρό, ο αντιπεριφερειάρχης απάντησε πως «η αλλαγή της γραμμής εγείρει νομικά ερωτήματα. Αν λοιπόν πρόκειται με την αλλαγή αυτή της γραμμής που θεωρητικά την κάνει η Κυβέρνηση για να επιταχύνει το έργο, να μπλοκάρει τελείως και να τίθεται σε κίνδυνο η εκτέλεση του, τότε φυσικά και είναι λάθος», υποστήριξε.