Όλα πάνε… πρίμα στο Λιμάνι

olth_02Αύξηση τζίρου κατά 7,98% και καθαρών κερδών κατά 37,1% για τη χρήση του 2010 ανακοίνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), κυρίως λόγω της σημαντικής ανόδου διακίνησης συμβατικών φορτίων.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 49,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 6,1 εκατ., ενώ τα προ φόρων έφτασαν στα 9,2 εκατ. (+42,9%).

Η αύξηση κερδών είναι ουσιαστικά πολύ μεγαλύτερη, αφού στις εισπράξεις του 2009 είχε συνυπολογιστεί το έκτακτο έσοδο των 5 εκατ. ευρώ από την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της Hutchinson, λόγω της αποχώρησής της από τον διαγωνισμό για τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του ΟΛΘ.

Αναλυτικότερα, η αύξηση του τζίρου της εταιρίας οφείλεται κυρίως στην άνοδο της διακίνησης συμβατικών φορτίων (+25,75% στο ξηρό φορτίο, +22,97% γενικό), που είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων του Συμβατικού Λιμένα κατά 26,20%.

Αντίθετα, οι πωλήσεις στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων εμφάνισαν μείωση 2,60%, παρά την αύξηση στη διακίνηση TEUs (μονάδα μέτρησης εμπορευματοκιβωτίων) κατά 1,15%, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση εσόδων από «λοιπές παροχές» (ψυγεία και αποθήκευση κοντέινερς) στο ΣΕΜΠΟ.


από το www.naftemporiki.gr

Σχόλια