psomiadis_arxairesies_perifereiako_simboulio_20110114_01«Παρά τις καλές διαθέσεις του κ. Παπακωνσταντίνου, μετά τους δύο πρώτους μήνες εφαρμογής ο Καλλικράτης αποδεικνύεται τσουνάμι οικονομικών και διοικητικών αδυναμιών και σοβαρών προβλημάτων λειτουργίας στην αυτοδιοίκηση».

 

Αυτά δήλωσε μετά τη συνάντηση των αιρετών Περιφερειαρχών με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παν. Ψωμιάδης.

Ο κ. Ψωμιάδης υποστήριξε πως «αποδεικνύεται ότι σε ορισμένα υπουργεία κανείς δεν ασχολείται με την επίλυση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων που ανακύπτουν καθημερινά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει άγνοια ακόμη και για όσα προβλέπει ο Καλλικράτης».

Στο γνωστό του στιλ, συνέχισε: «Μας ρίξανε όλους -και τους 13 αιρετούς Περιφερειάρχες- μέσα στον ωκεανό και μας εγκατέλειψαν. Αφαιρούν πόρους αντί να προσθέτουν, την ώρα που υπάρχουν τεράστια χρέη της κεντρικής διοίκησης προς τις Περιφέρειες από τα χρέη προς τις πρώην Νομαρχίες».

Ειδικά για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Ψωμιάδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αφαιρεί «το μεγαλύτερο μέρος των πόρων από το ΕΣΠΑ και από τα ΠΕΠ που προορίζονταν για τεχνικά και οδικά έργα, έχοντας εκχωρήσει τα κονδύλια της Περιφέρειας στο Υπουργείο Υποδομών και στην Εγνατία Οδό ΑΕ. Με τέτοιες συμπεριφορές απαξιώνεται η ελληνική περιφέρεια και ιδιαίτερα η Κεντρική Μακεδονία. Δε γνωρίζω γιατί για μία ακόμη φορά υποβαθμίζονται οι τοπικές κοινωνίες της περιφέρειας. Προσωπικά, αρνούμαι να ακολουθήσω αυτήν την τακτική».

Τέλος εξέφρασε την ελπίδα “ο πρωθυπουργός, που πρώτος πίστεψε στο θεσμό του Καλλικράτη, να αντιληφθεί την αγωνία και τους προβληματισμούς των 13 αιρετών περιφερειαρχών και να δώσει άμεσα τις κατάλληλες οδηγίες για να προχωρήσουμε”.