pezodromia_01Νέα σειρά έργων για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνολικού προϋπολογισμού € 10.375.561 εντάχθηκαν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μακεδονία- Θράκη 2007- 2013».

 

Τα έργα στην Άνω Ηλιούπολη έχουν προϋπολογισμό 3.100.000 Ευρώ. Θα βελτιωθούν οι βασικοί οδικοί άξονες της περιοχής Μακρυγιάννη και Νικομηδείας. Ειδικότερα, θα ανακατασκευαστεί το οδόστρωμα, με μείωση του πλάτους του και δημιουργία χώρων στάθμευσης. Θα τοποθετηθούν νέα πλακάκια και θα δημιουργηθούν μπάρες και διάδρομοι για ΑμεΑ και ανθρώπους με μειωμένη όραση. Θα δημιουργηθούν παρτέρια, θα φυτευθούν δένδρα και θα τοποθετηθεί νέος φωτισμός.

Στην Περαία θα γίνει σύνδεση με το θαλάσσιο μέτωπο, με προϋπολογισμό 2.805.500 ευρώ. Θα γίνει ανάπλαση τμήματος του αστικού ιστού του οικισμού της Περαίας του Δήμου Θερμαϊκού στο οποίο σήμερα συγκεντρώνονται πολλές κοινόχρηστες και κοινωφελείς λειτουργίες. Πρόκειται για μια οριοθετημένη και συνεκτική περιοχή 48 στρεμμάτων, για την οποία στόχος είναι αφενός, η ανάδειξή της ως πυρήνα ψυχαγωγίας, πολιτισμού, αναψυχής και εκπαίδευσης, αφετέρου, η σύνδεσή της με το κυρίαρχο στοιχείο που χαρακτηρίζει τον οικισμό, το θαλάσσιο μέτωπο.

Επίσης, θα γίνει ανάπλαση πεζοδρομίων των οδών Β. Ταβάκη και Καραολή και Δημητρίου του δήμου Θέρμης με προϋπολογισμό 3.270.561,26 ευρώ.