dimarxeio_01…Kinder έκπληξη στο δημοτικό συμβούλιο! Όπως αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, 2.000 ιδιοκτήτες, άγνωστο για ποιο λόγο, κατέβαλαν μειωμένα Δημοτικά Τέλη κατά 75%, ενώ >>>

οι οικονομικές υπηρεσίες εντόπισαν μεγάλο αριθμό υπόχρεων στο Δήμο Θεσσαλονίκης στους οποίους δεν εστάλησαν ποτέ οι σχετικές κλήσεις από την προηγούμενη διοίκηση ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2010, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.

Επίσης, παύει να ισχύει η μείωση Δημοτικών Τελών κατά 75% για τους Δημοτικούς Υπαλλήλους, στη βάση απόφασης του 1987, η οποία, μολονότι είχε κριθεί παράνομη, ίσχυε μέχρι και πέρυσι.

Παραμένουν, εξάλλου, μειώσεις και απαλλαγές Τελών για ειδικές κατηγορίες πολιτών, όπως για τους πληττόμενους επιχειρηματίες από τα εργοτάξια του Μετρό που βρίσκονται στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο και περιλαμβάνονται στο σχετικό μητρώο (μείον 50%), για ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% - μολονότι το ενδεχόμενο μείωσης των τελών για ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 65% θα εξεταστεί για επόμενη οικονομική χρήση – αλλά και για τυφλούς.

Κατά τα λοιπά, τα Δημοτικά Τέλη Ηλεκτροφωτισμού, Καθαριότητας, Διαφήμισης, Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων και Παρεπιδημούντων, σύμφωνα με κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την αποψινή (Τετάρτη 23 Μαρτίου) έκτακτη συνεδρίαση, παραμένουν στα περσινά επίπεδα.

Το «πάγωμα» των Δημοτικών Τελών εισηγήθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος  επισημαίνοντας πως στην απόφαση αυτή έφτασε η νέα διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη πως οι Θεσσαλονικείς κατέβαλαν τα τελευταία χρόνια τα υψηλότερα Δημοτικά Τέλη σε όλη τη χώρα, έχοντας υποστεί αυξήσεις της τάξης του 200%.

Αναλυτικότερα, τα Δημοτικά Τέλη της Δημοτικής Κοινότητας Τριανδρίας, παραμένουν επίσης στα περυσινά επίπεδα, πλην των τελών Διαφήμισης που ήταν υψηλότερα από τα αντίστοιχα του Δήμου Θεσσαλονίκης, και τα οποία κατά τη φετινή χρήση μειώνοντα στα επίπεδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.