tromokratia_volos_pirines_20110314_01Έξι από τους επτά προσαχθέντες από την Αθήνα και το Βόλο για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα για συμμετοχή σε περίπτωση τρομοκρατίας.

 

Συλληφθέντες είναι πέντε άνδρες και μία γυναίκα, ενώ μία ακόμα γυναίκα που είχε προσαχθεί αφέθηκε ελεύθερη γιατί δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος της.

Ελεύθερη αφέθηκε η κοπέλα που εντοπίστηκε μαζί με έναν από τους συλληφθέντες στο σπίτι της οδού Ορφέως 21, στο Χολαργό.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες στο Βόλο είναι και τρεις καταζητούμενοι με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», τα στοιχεία των οποίων και τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για τους Γεώργιο Νικολόπουλο του Παναγιώτη, 25 χρονών, Νταμιάνο Μπολάνο του Πτολεμαίου, 24 ετών, από το Τεπελένι της Αλβανίας, και Χρήστο Τσάκαλο του Γερασίμου, 32 ετών.

Σε βάρος των τριών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών κατά συναυτουργία και έκρηξη κατά συναυτουργία, από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος για πράγματα και άνθρωπο κατά συρροή.

Στο σπίτι της οδού Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία Βόλου, βρέθηκαν εκτός των άλλων χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες, σύμφωνα με την Αστυνομία, προκύπτει ότι προετοίμαζαν ληστεία σε τράπεζα στο Βόλο. Στο ίδιο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναλυτικά τρία πολεμικά τουφέκια Καλάσνικοφ, επτά πιστόλια, ένα περίστροφο 38άρι σπέσιαλ, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στολές της Αστυνομίας, περούκες, ένας φάρος της Αστυνομίας και ασύρματοι.

Στο σπίτι της οδού Ορφέως, στο Χολαργό, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο κλομπ και σιδερογροθιές. Όλα τα ανευρεθέντα μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Η Αστυνομία, δίνοντας στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των καταζητούμενων, κάνει έκκληση στους πολίτες όποιος γνωρίζει κάτι για τις κινήσεις τους να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 1701014 και 1964 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να δώσει πληροφορίες ακόμη και ανώνυμα διαβεβαιώνοντας ότι θα διασφαλιστεί το απόρρητο για οποιαδήποτε πληροφορία.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την υπόθεση συνεχίζονται.


από την www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ