1821-98Ο υπογράφων και διανοητής της παρέας ερωτά σήμερα το μεσημέρι ανάμεσα σε δυο μπουκιές μπακαλιάρου σκορδαλιά τον παριστάμενο μικρό ανιψιό μαθητή Β΄ Γυμνασίου Δημητράκη:

«πες μας τι εορτάζουμε σήμερα Δημητράκη»…

Δημητράκης: «θείε υπάρχουν τρεις εκδοχές. Η μία αυτή που διδασκόμαστε, η άλλη αυτή που μεταδίδει ο ΣΚΑΙ και η τρίτη είναι δική μου».

«Να ακούσουμε τη δική σου Δημητράκη» του είπα.

«Το 1821…» άρχισε να αφηγείται ο μικρός μου ανιψιός «στην περιοχή που ως γεωγραφικό προσδιορισμό έχει σήμερα το τοπωνύμιο Ελλάδα συζούσαν οι κλέφτες, οι Τούρκοι και οι Προεστοί. Όταν κάποια στιγμή οι κλέφτες κατάλαβαν ότι οι ίδιοι αναγκάζονται να κλέψουν ακόμα και τα κόκαλα ενώ οι Τούρκοι τρώνε  το ψαχνό (δίνοντας λίγο και στους προεστούς), αποφάσισαν ότι έπρεπε να αντιδράσουν. Επειδή όμως δεν γνώριζαν ανάγνωση και γραφή εμπιστεύθηκαν την τύχη τους στους Προεστούς τους οποίους είχαν σε μεγάλη εκτίμηση. Οι Προεστοί προσέφυγαν στο τότε ΔΝΤ που το έλεγαν  ΓΡΑ, δηλαδή Γαλλία,  Ρωσία , Αγγλία ζητώντας τη βοήθειά τους και να διώξουν τους Τούρκους. Όπως βέβαια ήταν φυσικό υποσχέθηκαν ότι από την πλευρά τους  θα αναλάβουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και θα λάβουν και διαρθρωτικά μέτρα.  Όταν όμως ήρθε η ώρα του  λογαριασμού, οι Τούρκοι το μυρίστηκαν και την έκαναν για Τουρκία μεριά. Ούτε όμως και οι Προεστοί  είχαν να πληρώσουν και για το λόγο αυτό  πήραν εξ ονόματος μιας νεοσύστατης εταιρείας «Ελληνικό Κράτος»  δάνειο. Όταν όμως  πήραν το ζεστό χρήμα, φοβήθηκαν τους κλέφτες και τους έκλεισαν στη Φυλακή.  Έτσι στην Ελλάδα παρέμειναν ως «εγγυητές» του δανείου οι ΓΡΑ και οι Προεστοί.… εγγυητές των διαρθρωτικών μέτρων! Όμως, στην καρδιά του λαού ήταν οι κλέφτες. Έτσι, για να μην έχουν και τύψεις οι προεστοί που τους είχαν κλείσει φυλακή, ηρωοποίησαν το  θεσμό του κλέφτη. Έτσι, αυτοονομάστηκαν και εκείνοι Κλέφτες με το Κ κεφαλαίο για να διαφέρουν ταξικά…, Έτσι είχαμε τους κλέφτες που ήταν στη φυλακή και τους Κλέφτες εκτός.  Από τότε πέρασαν πάρα πολλά χρόνια…! Σήμερα αν ρωτήσεις τι θυμάσαι από την επανάσταση του 1821, θα σου πούνε «τους Κλέφτες»…!!!

ΑntiΚοινοβουλευτικός

ΥΓ. Από σήμερα το μεσημέρι το Δημητράκη τον φωνάζω Δημήτρη.


Του factorx από το antinews.gr