Ανησυχεί ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης για τις εορταστικές εκδηλώσεις σχετικά με τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της …>>>

Θεσσαλονίκης. Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ζητά να μάθει τι έχει προχωρήσει.

    Στην ερώτησή του ο κ. Καλαφάτης υπενθυμίζει ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, από την κυβέρνηση είχαν ανακοινωθεί διάφορές πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως μεταξύ άλλων :

  • η δημιουργία Εκτελεστικής Επιτροπής,

  • η συμμετοχή της Ελληνικής Βουλής,

  • η προβολή του γεγονότος μέσω του διαδικτυακού χώρου,

  • η σύσταση ομάδων εργασίας για την υλοποίηση εκδηλώσεων και δράσεων, καθώς και

  • ότι τα έσοδα από τις εκδηλώσεις θα ανήκουν στις ομάδες εργασίας και υλοποίησης.

    Ο κ. Καλαφάτης ερωτά την κυβέρνηση, αν μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει σε κάποια από αυτές τις πρωτοβουλίες, που είχε υποσχεθεί να λάβει για την άρτια εξυπηρέτηση και υλοποίηση του σημαντικού αυτού επετειακού σκοπού για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ζητά, επίσης, να μάθει αν υπάρχει αναλυτικό σχέδιο δράσεων, έργων και εκδηλώσεων, το οποίο να συνοδεύεται από σαφείς προϋπολογισμούς, συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης και χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, ενώ ταυτόχρονα διερευνά το βαθμό συμμετοχής τόσο σε οργανωτικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο, των φορέων της πόλης και ιδιαίτερα του Δήμου Θεσσαλονίκης.