aris_iraklis_iakomp_0_1_20110305_01

Τεράστια νίκη, για τον Ηρακλή, στο Κλεάνθης Βικελίδης. Οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν, άντεξαν ως το 70 κι από εκεί κι έπειτα άρχισαν τις αντεπιθέσεις. Σε μία τέτοια, στο 87, η

κουρασμένη άμυνα του Άρη έχασε τον Ιάκομπ, που με υποδειγματικό πλασέ, έκανε το 0-1 και ζήτησε… σιωπή, μπροστά από την κάμερα του συνδρομητικού καναλιού.

Η… επίκληση για σιωπή, πάντως, δεν έπιασε. Με τη λήξη, τα γιουχαρίσματα έδωσαν και πήραν. Ομάδα ατόμων μπήκε στο γήπεδο και πήγε στη φυσούνα προσπαθώντας να εισβάλλει στ΄ αποδυτήρια. Ευτυχώς, παρενέβησαν οι σεκιούριτι.

Ο Άρης έπεσε στην παγίδα του Παράσχου. Ήταν νωχελικός στο πρώτο μέρος(αν εξαιρέσει κάποιος το δοκάρι του Κόκε στο ξεκίνημα του ματς, το ντέρμπι στο Κλ. Βικελίδης, είναι ένα απόλυτο τίποτα) και, όταν κατάλαβε τι συνέβαινε, είχε να κερδίσει -όχι μόνον τους κυανόλευκους, αλλά- και το άγχος. Δεν τα κατάφερε. Αντίθετα, λεπτό με το λεπτό, το ΄κανε ακόμη δυσκολότερο.

Εκτός από μία περίοδο 10 λεπτών, που ο Άρης κέρδιζε το ένα κόρνερ μετά το άλλο, στο δεύτερο μέρος, ο Ηρακλής δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Μάλιστα έχασε την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα, με τον Ζερκά, που πλάσαρε χλιαρά και συρτά, για να κάνει ήρωα τον Σηφάκη.

Η ταυτότητα του αγώνα

Aρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Βανγκέλι, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Πρίττας (53΄Τόχα), Περέιρα, Καστίγιο (75΄ Μενδρινός), Νέτο (87΄ Τσέζαρεκ), Κόκε, Μπομπαντίγια
Στον πάγκο: Χουάνμα, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης, Σακάτα

Ηρακλής (Γιώργος Παράσχος): Ελευθερόπουλος, Χοσέμι, Κυριαζής, Κανακούδης, Παπαστεριανός, Καϊτά (72΄ Μαχόπ), Ντάνι, Πίτου Γκαρσία, Μάρα (60΄ Σολτάνι), Ζερκά, Επαλέ (83΄ Ιάκομπ)
Στον πάγκο: Μπαντής, Ρόμπλες, Σοτ, Στάμου

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

Κίτρινες:

17 Πίτου Γκαρσία, 19 Κανακούδης, 29 Καστίγιο, 41 Μάρα, 82 Βανγκέλι, 84 Ιάκομπ

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

Το γκολ

Φάσεις και γκολ από το Κλ. Βικελίδης (Άρης–Ηρακλής 0-1)

Ιάκομπ στο 87’