ixthiokalliergeies_02Η Θεσσαλονίκη είναι μία από τις πέντε περιοχές της χώρας όπου πρώτα θα εφαρμοστούν οι πρώτες συμβάσεις για τα προγράμματα Leader Αλιείας. Οι άλλες περιοχές είναι η Χαλκιδική, η Καβάλα, η Αιτωλοακαρνανία και η Κάλυμνος.

 

Στην υπογραφή των πρώτων συμβάσεων χρηματοδότησης σε αλιείς και κατοίκους αλιευτικών παράκτιων περιοχών μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007 - 2013 (κοινώς «LEADER Αλιείας») θα προχωρήσουν αύριο Πέμπτη ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γ. Διαμαντίδης και εκπρόσωποι των Ομάδων Τοπικής Δράσης.

Τα προγράμματα του «LEADER Αλιείας» προβλέπουν χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε αλιείς και κατοίκους αλιευτικών παράκτιων περιοχών με σκοπό την διαφοροποίηση δραστηριοτήτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και καλύπτουν τόσο ιδιωτικές όσο και δημόσιες επενδύσεις.

Οι πρώτες συμβάσεις αφορούν συγκεκριμένα τις περιοχές Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Δωδεκάνησα (Κάλυμνος), συνολικού ύψους περίπου 15.000.000 ευρώ, καθώς και τις περιοχές Καβάλα και Αιτωλοακαρνανία (ύψους περίπου 10.000.000 ευρώ).