herzfeldΤον διακεκριμένο επιστήμονα, καθηγητή του Τμήματος Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Harvard, Michael Herzfeld, θα αναγορεύσει το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, ως Επίτιμο Διδάκτορά του.


Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, στις 18:30, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Η αναγόρευση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «Ο μύθος του Άλλου στα Βαλκάνια. Αναπαραστάσεις, κοινωνικές πρακτικές και επιτελέσεις», το οποίο θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και το οποίο διοργανώνει το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με το Δίκτυο Via Egnatia.
Στο συνέδριο διακεκριμένοι επιστήμονες από το χώρο της Ανθρωπολογίας, της Ιστορίας, της Κοινωνιολογίας, της Ψυχολογίας, καθώς και των άλλων Κοινωνικών και Σπουδών Πολιτισμού, από πολλές χώρες του κόσμου, θα έχουν την ευκαιρία να ανακοινώσουν σημαντικό αριθμό ερευνητικών εργασιών. Επίσης, θα λειτουργήσουν ποικίλες ομάδες εργασίας και θα διεξαχθούν διαπολιτισμικές επιστημονικές και καλλιτεχνικές συναντήσεις, όπως η συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Σάββατο 26/2/11 στις 7 το απόγευμα στο Block33).