Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!

Τελικά, χάρη στην επιμονή του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ανακαλύψαμε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα από την οικονομική κρίση που έχει πλήξει καίρια τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα ή από τα χάλια που έχει ο ευρύτερος Δημόσιος τομέας σε όλα τα επίπεδα ή από

την επανεμφάνιση του υιού Η1Ν1. Όλα τα παραπάνω περνούν σε δεύτερη μοίρα από τη στιγμή που αύριο κιόλας ο Ολυμπιακός καλείται να αγωνιστεί στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει εξαντλήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα προκειμένου να πείσει τον φίλαθλο –και όχι μόνο- κόσμο πως δεν πρόκειται για μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση στα πλαίσια του θεσμού του κυπέλλου Ελλάδας, αλλά για μια νέα, σύγχρονη εκδοχή του Τρωικού Πολέμου. Αναζητείται ο Ομηρος που θα γράψει το έπος των θαρραλέων ερυθρόλευκων οι οποίοι ετοιμάζονται να «πολεμήσουν» για τα ιερά και τα όσια της φυλής τους στο οχυρό του μεγάλου εχθρού… Ισως οι φιλικά προσκείμενες εφημερίδες αναλάβουν πρόθυμα αυτό το ρόλο.

Πάντως και χθες, για να μην ξεχνιόμαστε, η ΠΑΕ Ολυμπιακός δια του προέδρου της ζήτησε την ύψιστη προστασία, ώστε η ομάδα να παίξει τη ρεβάνς του 1-1 με τον ΠΑΟΚ απρόσκοπτα και απερίσκεπτα. Το μόνο που δε ζήτησε είναι ένα C-130 –σαν αυτά που χρησιμοποιούνται για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων της Αιγύπτου- που θα παραλάβει την αποστολή του Ολυμπιακού από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και θα προσγειωθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, ώστε η υπερομάδα του Πειραιά να βγει κατευθείαν για ζέσταμα. Αλλά, απορούμε, γιατί δεν υπέβαλε τέτοιο αίτημα η ΠΑΕ Ολυμπιακός; Είναι δυνατόν τα C-130 να αναλώνονται στο πήγαιν’-έλα σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια; Δηλαδή, είναι πιο σοβαρό γεγονός η προστασία των Ελλήνων της Αιγύπτου από την πρόκριση του Ολυμπιακού στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος; Σοβαροί είμαστε;

Φυσικά, το κράτος ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο αίτημα της δημοφιλούς ΠΑΕ. Ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη συμπρωτεύουσα καταφτάνουν χιλιάδες αστυνομικοί ως ενίσχυση για τα μέτρα ασφάλειας που πρέπει να παρθούν ώστε να μην ασκηθεί καμία πίεση στην αποστολή του Ολυμπιακού. Αυτό έλειπε. Αλλωστε η συνοχή του κοινωνικού ιστού και η ισορροπία στη ζωή μας εξαρτάται από το αν ο Τοροσίδης, ο Μέλμπεργκ και ο Μιραλάς παίξουν στην Τούμπα μέσα σε κοσμιωτάτη ατμόσφαιρα, χωρίς να πληγεί στο ελάχιστο ο εύθραυστος ψυχικός τους κόσμος. Μα τι λέτε τώρα; Θέλετε να γίνουν έκτροπα και τα παιδιά να φοβηθούν και να μην μπορούν μετά το βράδυ να κοιμηθούν; Πρέπει η ΕΛ.ΑΣ. να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και αν υπήρχε η δυνατότητα να έρθουν ενισχύσεις από το ΝΑΤΟ –καθώς η χώρα μας είναι μόνιμο μέλος της συμμαχίας- θα ήταν το ιδανικό για το ντέρμπι του κυπέλλου.

Και μην υποψιαστεί κανείς ότι με τέτοια μέτρα προκαλείται ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Όχι φυσικά. Ούτε με την τιμωρία της έδρας προκαλείται το αίσθημα δικαιοσύνης των Θεσσαλονικέων φιλάθλων. Α, πα πα… Ηταν απόλυτα δικαιολογημένη η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής για την τιμωρία του ΠΑΟΚ, μετά τα όσα συνέβησαν στο Βόλο. Ναι στο Βόλο… εκεί που προχθές ο Ολυμπιακός έπαιζε –φιλικό μάλλον-με το συνονόματο. Κέρδισε, ε; Τι σύμπτωση… Κέρκυρα, Πανιώνιος, Ξάνθη, Ολυμπιακός Βόλου… Πόσους βαθμούς έχουν στερήσει από την ομάδα του Μαρινάκη στο φετινό πρωτάθλημα; Καλό κουίζ, ε; Τέλος πάντων, στο θέμα μας. Δεν είναι δύσκολο να ανάψει φωτιά από ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι τέτοιας φύσης. Κι αυτός ο ΠΑΟΚ ρε παιδί μου; Τι το ήθελε το 1-1 στο «Γ.Καραϊσκάκης»; Ας έχανε 3-0 να μη γινόταν τίποτε από όλα αυτά. Ούτε η έδρα θα τιμωρούταν, ούτε ο Ολυμπιακός θα ζητούσε προστασία, ούτε η αστυνομία θα κινητοποιούταν όπως σε επίσημη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου. Τουλάχιστον ας περισσέψει η ψυχραιμία. Γιατί από λογική έχουμε στερέψει.

Με τόσα μέτρα ασφαλείας, ο Μαρινάκης γιατί δεν έρχεται στην Τούμπα;

Μ.Ι.

 

από το www.typosthes.gr