ΤΑ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

timonie_papaxristos_20110208_01Το μουσείο του Λούβρου αποφάσισε να δωρίσει στο δήμο Δίου δύο χαρακτικά έργα με αναφορά τον Μέγα Αλέξανδρο ως ένδειξη αναγνώρισης της συνεργασίας και της φιλίας μεταξύ του Γαλλικού Προξενείου και του δήμου Δίου. Μάλιστα στην τελετή παράδοσης των έργων στο Δίον θα παρευρεθεί και ο διευθυντής του μουσείου του Λούβρου κ. Τορρές!

Την ανακοίνωση έκανε ο Γάλλος Πρόξενος, Κριστιάν Τιμονιέ, στον περιφερειακό σύμβουλο Γρηγόρη Παπαχρήστου, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα, αναζητώντας δυνατότητες συνεργασίας περιφερειών κυρίως της Νότιας Γαλλίας με την Κεντρική Μακεδονία, σε θέματα πολιτισμού (με αφορμή μάλιστα την έκθεση για τη Μακεδονία που θα διοργανωθεί το 2012 στο μουσείο του Λούβρου), σε θέματα καινοτομίας και τεχνολογίας καθώς και σε θέματα αγροτουρισμού.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου Νίκος Πασχαλούδης.

Οι κ.κ. Παπαχρήστος και Τιμονιέ συνδέονται με μακρόχρονη προσωπική φιλία και πρόσφατα συνεργάστηκαν κυρίως σε θέματα πολιτισμού στο δήμο Δίου και στο Φεστιβάλ Ολύμπου (όπως η μεταφορά της έκθεσης χαρακτικών Γάλλων καλλιτεχνών με θέμα τον Μέγα Αλέξανδρο, από το μουσείο του Λούβρου στο Δίον).

Ο κ. Τιμονιέ δήλωσε πως έχει όλη την καλή διάθεση για την ανάπτυξη συνεργασίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γεγονός που επισήμανε και στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη κ. Ψωμιάδη και σύντομα αναμένει προτάσεις και πρωτοβουλίες από την ελληνική πλευρά. Ο κ. Παπαχρήστος δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις προτάσεις στους συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του καθώς και στην ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο κ. Παπαχρήστος ευχαρίστησε τον Πρόξενο κ. Τιμονιέ για την ευγενική πρόσκληση κυρίως όμως για το αδιάκοπο ενδιαφέρον του και την εκτίμησή του στο Δίον, τη Μακεδονία, την Ελλάδα. Χάρισε σ’ αυτόν ένα λεύκωμα με τίτλο «Πιερίδων στέφανος» του γνωστού αρχαιολόγου Μάνθου Μπέσιου που αναφέρεται στα αρχαιολογικά ευρήματα της Βόρειας Πιερίας.