Απορρίπτει ομόφωνα οποιαδήποτε συνένωση, συγχώνευση ή κατάργηση σχολικών μονάδων στα όριά του, ο δήμος Βόλβης. Με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής επικαλείται κοινωνικούς,

πληθυσμιακούς και εκπαιδευτικούς λόγους κι επικρίνει το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ότι προχωρεί τις διαδικασίες συγχώνευσης, με διαβουλεύσεις-εξπρές, χωρίς να ζητήσει πρώτα την άποψη των –καθ’ ύλιν αρμόδιων.

Ο δήμος κατηγορεί, επίσης, το υπουργείο, ότι με το να ανακοινώνει μέσω των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λίστες με τις σχολικές μονάδες που συγχωνεύονται ή καταργούνται, προκαλεί αδικαιολόγητη αναστάτωση σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, εν μέσω σχολικής περιόδου.

Τις προωθούμενες συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολείων εντός του δήμου Βόλβης, απέρριψαν και οι εμπλεκόμενοι φορείς (σύλλογοι γονέων, εκπαιδευτικών και διευθυντές σχολικών μονάδων), με παρόμοια απόφαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, η οποία συστήθηκε έπειτα από πρόταση του δημάρχου Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη. Την Επιτροπή αποτελούσαν ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, δημοτικοί σύμβουλοι όλων των δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων- κηδεμόνων και εκπαιδευτικών, καθώς και διευθυντές σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας, του Δήμου.