30ΑΡΗΣ ΓΑΛΛΟΣ ΝΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

BERNARD_VINCENT_01Ένα παράδειγμα θέλησης για ζωή αποτελεί το οδοιπορικό του Vincent Bernard. Στα 30 του χρόνια, έχοντας αντιμετωπίσει δύο σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι και έχοντας καταπολεμήσει

τον καρκίνο όταν ήταν μόλις 19 ετών, ο Γάλλος απόφοιτος της σχολής μηχανικών Ensieta, θα διανύσει 20 000 χλμ ποδηλασίας συνδέοντας την πόλη Μπρεστ με το Νεπάλ.

Ήδη το …κοντέρ του μετρά 9.000 χιλιόμετρα και επόμενος σταθμός του είναι η Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται από χθες για «να δει έναν παιδικό του φίλο», όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του http://www.resiliencevincent.fr/, ενώ για την εμπειρία του θα μιλήσει αύριο Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα Γ. ΝΕΧΑΜΑ (2ος όροφος) του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης ( Λεωφόρος Στρατού 2Α).

Ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία του να επισκεφθεί το Άγιο Όρος, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στη Θράκη και στην Κωνσταντινούπολη. Το ταξίδι του αναμένεται να τελειώσει το καλοκαίρι του 2012.

Η εκδήλωση που γίνεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται με την υποστήριξη των συλλόγων για άτομα με αναπηρίες «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» και «ΑΜΥΜΩΝΗ». Θα γίνεται διαδοχική διερμηνεία στα ελληνικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

από τον www.typosthes.gr , της Λ.Β.