ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

giatroi_apth_se_metanastes_20110204_01Ο αγώνας των απεργών πείνας του ΕΚΘ για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη αφορά όχι μόνον τους μετανάστες αλλά όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι αποτελούν και τα κύρια θύματα της πορείας προς τη βαρβαρότητα στην οποία οδηγεί η αδηφαγία και κερδοσκοπία. Αυτό τόνισε ο

πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Α.Π.Θ, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, Αλέξης Μπένος, ο οποίος, επικεφαλής της Επιτροπής επισκέφθηκε τους μετανάστες απεργούς πείνας στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Υπενθυμίζοντας ότι ο ρατσισμός δε θίγει μόνο όσους τον υφίστανται, αλλά προσβάλλει εξίσου και εκείνους που τον ανέχονται, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής τόνισαν ότι μπροστά στην ανερχόμενη μισαλλοδοξία και τον κλιμακούμενο αυταρχισμό των κατασταλτικών μηχανισμών είναι υποχρέωση των λειτουργών της παιδείας να φωτίσουν τις ανθρώπινες αξίες και να αναδείξουν έμπρακτα τη σημασία της κοινωνικής αλληλεγγύης, ιδιαίτερα στις περιόδους κρίσης και απαξίωσης που ζούμε.

Πριν αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Α.Π.Θ. βεβαίωσαν τους απεργούς ότι είναι στη διάθεσή τους για τη στήριξη των αναγκών τους, με προσωπική εργασία και προσφορά.