ΚΛΟΥΒΕΣ, ΜΑΤ, ΓΕΡΑΝΟΙ ΚΑΙ… ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

paok_proponisi_olimpiakos_20110201_03Σε εφαρμογή τέθηκε λίγο πριν το μεσημέρι γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛΑΣ, με τη συμμετοχή περίπου δύο χιλιάδων αστυνομικών. Η ελληνική αστυνομία, προφανώς με τις ευλογίες της πολιτικής ηγεσίας της, αδιαφορεί για το ότι στην Αθήνα, το βράδυ, αναμετρώνται ΑΕΚ και Παναθηναϊκός μέσα σε εκρηκτικό σκηνικό (χθες το απόγευμα έγιναν επιθέσεις σε συνδέσμους και τραυματίστηκε –ευτυχώς ελαφρά- στο κεφάλι ένας οπαδός) κι έχει ρίξει όλο το βάρος σε ένα γήπεδο που, κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα είναι παντελώς άδειο!

 

Να θυμίσουμε ότι, στο πλαίσιο της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού, που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα στο γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, κεκλεισμένων των θυρών, η αστυνομία έχει επιστρατεύσει ακόμη και… ελικόπτερο.
Στην επιχείρηση συμμετέχει ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης, ενώ μεταφέρθηκαν ενισχύσεις αστυνομικών και διμοιριών των ειδικών δυνάμεων καταστολής από την Αθήνα, τη Δράμα, αλλά και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.
Την επιχείρηση, που θυμίζει αστυνομική κινητοποίηση ανάλογη με αυτή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης, συντονίζει προσωπικά ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Ιωάννης Ραχωβίτσας, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες δύο ημέρες.
Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι αστυνομικοί άρχισαν να απομακρύνουν με γερανούς σταθμευμένα οχήματα, από τη λεγόμενη «κόκκινη» ζώνη, η οποία θα σχηματιστεί σε ακτίνα περίπου 200 μέτρων από το γήπεδο της Τούμπας και να τοποθετούν τις ειδικές κορδέλες, ενώ δικυκλιστές πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες.
Στην Τούμπα, σύμφωνα με το σχέδιο της αστυνομίας μετά τις 4 το απόγευμα θα αρχίσουν να κλείνουν κεντρικοί δρόμοι και να σχηματίζονται οδοφράγματα από λεωφορεία της αστυνομίας. Ήδη γερανοί της τροχαίας βρίσκονται στους δρόμους γύρω από το γήπεδο, για να απομακρύνουν, αν χρειαστεί, τα σταθμευμένα Ι.Χ.

Με… διαπιστεύσεις η προσέγγιση στο γήπεδο

Μέχρι να αποχωρήσουν οι αποστολές θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους γύρω από το γήπεδο, θα γίνουν αλλαγές και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων, ενώ η είσοδος στο γήπεδο για όσους έχουν διαπιστευθεί, θα γίνεται με λίστα.
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί και στην ευρύτερη περιοχή, γύρω από το ξενοδοχείο Hyatt, στο οποίο κατέλυσε από χθες το βράδυ η αποστολή του Ολυμπιακού, ενώ στη διάρκεια της μετακίνησης, προς και από το γήπεδο, θα συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί και διμοιρίες των ειδικών δυνάμεων.