metalleia_mabe_kozanis_01Επίσκεψη στα πρώην μεταλλεία αμίαντου (ΜΑΒΕ) στην Κοζάνη πραγματοποίησε 11μελής αντιπροσωπεία επιχειρηματιών της Ν. Κορέας. Στα μεταλλεία βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης.

 

Η επίσκεψη οφείλεται στο ότι το υπουργείο ενέργειας της Ν. Κορέας αναζητά λύσεις για το δικό της πρόβλημα αποκατάστασης των 38 μεταλλείων αμίαντου που έκλεισαν πριν από περίπου ένα χρόνο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης δήλωσε πως «οι Νοτιοκορεάτες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το μέγεθος του έργου». Επίσης σχολίασε πως η Ελλάδα εν μέσω οικονομικής κρίσης και δυσχερειών, εξάγει εφαρμοσμένη τεχνογνωσία σε μια προηγμένη χώρα όπως η Ν. Κορέα.

Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε από στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με την τεχνολογία που υιοθετήθηκε. Τα μέλη της Ν. Κορέας θα μεταβούν σήμερα στην Αθήνα για μια πλήρης και πιο ακριβής ενημέρωση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος .

 

με πληροφορίες από το www.typosthes.gr