Ας ρίξουμε μια ματιά σε γεγονότα που έγιναν στον κόσμο και την Ελλάδα, σαν σήμερα:


1634.... «Και όμως κινείται!», ψιθυρίζει ο Γαλιλαίος, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα γονατιστός μπροστά στους ιεροεξεταστές, γέρος και ανήμπορος απαρνιέται ως αιρετική και λαθεμένη την θεωρία του και δέχεται ότι η γη είναι ακίνητη και επίπεδη.



1828.... Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του '21, ο Ιμπραήμ καταστρέφει την Τριπολιτσά.



1941.... Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Ιταλικά βομβαρδιστικά προξενούν σοβαρές ζημιές στον παλαιοχριστιανικό ναό της Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.

.... Την ίδια μέρα, το Λονδίνο διακόπτει τις διπλωματικές του σχέσεις με το Βουκουρέστι.



1947.... Τα Δωδεκάνησα περιέρχονται στην Ελλάδα με τη Συνθήκη των Παρισίων.



1991.... Τη βομβαρδισμένη Βαγδάτη, επισκέπτεται ο τότε δήμαρχος Αθηναίων Αντώνης Τρίτσης. Είναι ο πρώτος ξένος επίσημος που επισκέπτεται την πόλη, στην οποία έφτασε οδικώς αφού διέσχισε την μισοκατεστραμμένη εθνική οδό Αμμάν- Βαγδάτης. Στη συνάντησή του με τον δήμαρχο της πόλης του ανακοινώνει την πρωτοβουλία του για σύγκληση ενός φόρουμ δημάρχων των ιστορικών πόλεων Μέσης Ανατολής και ανατολικής Μεσογείου.



1996.... Γράφεται ιστορία στο σκάκι, όταν για πρώτη φορά ένας υπολογιστής της IBM ο "Deep Blue", κερδίζει τον παγκόσμιο πρωταθλητή Γκάρι Κασπάροφ.



Σαν σήμερα το 1898 γεννήθηκε ο γερμανός δραματουργός και ποιητής, Μπέρτολτ Μπρεχτ, ενώ την ίδια μέρα το 1975 πέθανε ο Νίκος Καββαδίας, ποιητής και πεζογράφος.