Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), με ανακοίνωσή της, καλεί τους δημοσιογράφους-μέλη της να συμμετάσχουν στην εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου.

 

Η απεργιακή κινητοποίηση θα αρχίσει στις 6 π.μ. της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου και θα λήξει στις 6 π.μ. της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου.
Στη συνεδρίαση του δ.σ. στην οποία αποφασίστηκε η απεργία, κατατέθηκαν κι άλλες προτάσεις: οι Γ. Αδάμ (Δημοσιογράφοι Τώρα) και Φ. Δεργιαδές (Ασύνταχτος Τύπος) πρότειναν 24ωρη απεργία την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και στάσεις εργασίας –ως συμπαράσταση- τη μέρα της απεργίας. Παρόμοια ήταν κι η άποψη του Ν. Καρρά (της Δημοσιογραφικής Ενότητας). 

Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ υπογραμμίζεται: «Μαζί με τους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα ζητούμε: Να υπογραφούν άμεσα ΣΣΕ και να εγκαταλειφθεί κάθε σχέδιο που αποσκοπεί στην αποδόμησή τους, να προστατευθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να εγκαταλειφθεί κάθε μεθόδευση για απολύσεις, για επιβολή εκ περιτροπής εργασίας και κάθε άλλη μορφή ελαστικής απασχόλησης και να ρυθμιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσιογράφων που εργάζονται σε διαδικτυακά Μέσα».