tremopoulos_01«Δε θα γίνουν πρόωρες εκλογές». Την εκτίμηση αυτή εξέφρασε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες. Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και περιφερειακός σύμβουλος κεντρικής Μακεδονίας, σχολίασε πως «όσοι σχεδίαζαν να πάνε σε εκλογές, ήδη μετά τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας, κάνουν πίσω».

 

Μίλησε και για τις επιθέσεις κατά πολιτικών: «Βλέπουμε κάθε λίγο εκφράσεις αποδοκιμασίας ως και επιθέσεις με αυγά, ντομάτες, υβρεολόγιο κτλ εναντίον πολιτικών, που δε βγαίνουν στην επικαιρότητα. Παρόλα αυτά υπάρχει κάτι που βράζει. Θα πρέπει το πολιτικό σύστημα, αν θέλει να εξακολουθήσει να περιφρουρηθεί η ίδια η έννοια της πολιτικής και να μην καταλήξουμε σε αυταρχικές συνταγές κάποια στιγμή. Γιατί κάπως έτσι ξεκινάει ένα κλίμα που στο τέλος έρχεται κάποιος λοχίας, κάποιος συνταγματάρχης είτε κάποιος Μπερλουσκόνι για να δώσει λύσεις. Θα πρέπει λοιπόν να παρθούν υπ’ όψη όλα αυτά που υπάρχουν ως κλίμα στην κοινωνική συνείδηση», υποστήριξε.

Δεν ξέχασε το… προσφιλές του θέμα: Το να επιτεθεί κατά του Παν. Ψωμιάδη: Είπε για τους Θεσσαλονικείς ότι  «βρίσκονται ανάμεσα στις «συμπληγάδες» μιας κυβερνητικής πολιτικής λογιστικής, εξαρτημένης, κοντόθωρης και μιας πολιτικής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με μειωμένες ικανότητες, διαπλεκόμενη κι αδιαφανή».

Όσο για τις εξελίξεις στα ΜΜΕ, υποστήριξε: «Ο Τύπος, μπόρεσε να σταθεί στον ανταγωνισμό με την τηλεόραση, θα πρέπει τώρα να προσαρμοστεί και με τις νέες συνθήκες». Πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να απαξιώνεται η δημοσιογραφική δουλειά. Οι εργαζόμενοι στα Μέσα πρέπει να πάρουν την υπόθεση της ενημέρωσης στα χέρια τους. Ανάλογα εγχειρήματα έχουν πετύχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η απάντηση πρέπει να είναι συλλογική και οργανωμένη. Αυτός θα είναι ο πραγματικός άνεμος που θα δώσει λύση στην ελλιπή ενημέρωση, ανεξάρτητα από τις διαθέσεις και τις στοχεύσεις των ίδιων των συντακτών και των εργαζομένων. Ο κόσμος θα το εκτιμήσει. Όλοι μας θα υποστηρίξουμε ανάλογες συλλογικές προσπάθειες».

Κι αναρωτήθηκε, τέλος, γοα ποιον λόγο να μην εκφραστούν ελεύθερα οι δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ: “Τη στιγμή που μπορούν να το κάνουν στο Διαδίκτυο, γιατί να μην μπορούν να το κάνουν και στα άλλα Μέσα; Προφανώς γιατί υπάρχουν άλλες στοχεύσεις, σκοπιμότητες και συμφέροντα. Αυτός είναι ο άνεμος της ανανέωσης και η οριστική λύση στα ζητήματα: ποιότητα, διαφάνεια, συμμετοχικότητα», κατέληξε.

 

από το www.typosthes.gr