4myrtida

Η εκδήλωση με τίτλο “Ένα παραμύθι για τη Μύρτιδα” θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011  και ώρα 19:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Μ. Ανδρόνικου 6).

 

Η αφηγήτρια παραμυθιών . Αγνή Στρουμπούλη, και η λυρική τραγουδίστρια. Αγγελική Καθαρίου, θα αφηγηθούν το αρχαίο παραμύθι «Έρωτας και Ψυχή» που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Πρόκειται για ένα παραμύθι που λεγόταν την εποχή της Μύρτιδας –του κοριτσιού που, το πρόσωπό του αναπλάστηκε όταν το κρανίο του βρέθηκε σε ανασκαφή και παρουσιάζεται στο μουσείο- και ακόμη πιο παλιά, με δύο φωνές, που η μια φέρει το λόγο και η άλλη τον αντίλαλο του, ως μουσική.

Το παραμύθι διασώθηκε στο Μυθιστόρημα του Απουλήιου «Μεταμορφώσεις ή ο Χρυσός Γάιδαρος», 2ος αιώνας μ.Χ. και διασκευάστηκε για να αποκτήσει προφορικό χαρακτήρα από την κ.Αγνή Στρουμπούλη. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Οι διοργανωτές απευθύνουν θερμή παράκληση να τηρηθεί η ώρα προσέλευσης καθώς δε θα επιτραπεί η είσοδος στο χώρο της εκδήλωσης μετά την έναρξή της.