Οι εργασιακές συμβάσεις πείνας, που προτάθηκαν από τις εργοδοσίες, προκάλεσαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στα συγκροτήματα Τύπου, «Αγγελιοφόρος» και «Μακεδονία». Οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας.

Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και υπάλληλοι στις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά» (της “Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής”), πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά από το κτίριο του εκδοτικού συγκροτήματος, στην οδό Μοναστηρίου. Ακολούθως, έκαναν πορεία προς τα γραφεία της «Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος», που εκδίδει τις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», όπου και εκεί πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα.

Οι διαδηλωτές ενώθηκαν και, στη συνέχεια, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατέληξαν στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης, όπου πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, οι εργαζόμενοι στην «Εκδοτική Βορείου Ελλάδος» ανέστειλαν την 48ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει η ΕΣΗΕΜ-Θ για σήμερα και αύριο, καθώς η εργοδοσία αποφάσισε να μην εφαρμόσει, μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, οπότε θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του εργοδότη με εκπροσώπους των εργαζομένων και την ΕΣΗΕΜ-Θ.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ