BOYTARIS SYN TYPOY SKOYPIDIA 301210 04“Δε νομίζω οποιαδήποτε παρέμβαση στο υπουργείο Εσωτερικών να έχει οποιαδήποτε θετική εξέλιξη” έκρινε, στην τοποθέτησή του, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, για το θέμα των συμβασιούχων.

 

Το θέμα είχε θίξει, νωρίτερα, ο επικεφαλής της παράταξης “Ομάδα δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” και βουλευτής της Ν.Δ., Κ. Γκιουλέκας. Είχε ζητήσει παρέμβαση στο υπουργείο Εσωτερικών.

Στην ομιλία του, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε, με αφορμή την καταγγελία Γκιουλέκα, για παρέμβαση στο έργο δημοσιογράφου του Δημοτικού Ραδιοφώνου. Ταυτίζοντας ραδιόφωνο και τηλεόραση, αλλά μιλώντας για την δεύτερη, είπε πως είναι “αγκάθι το οποίο πρέπει να το καθαρίσουμε. Η πολιτική απόφαση είναι να μην κλείσει. Κι επειδή δεν μπορούμε να αφήσουμε κόσμο στο δρόμο, αποφασίσαμε να αναδιοργανώσουμε εν λειτουργία τη δημοτική τηλεόραση”.

Ο κ. Μπουτάρης έκανε λόγο για “ξεκαθάρισμα του προσωπικού και του προγράμματος”. Πρόσθεσε πως “το αργότερο ως τις 15 Μαρτίου που θα κατατεθεί ο προϋπολογισμός θα μπορούμε να ξέρουμε τι μπορεί να πληρώνει ο δήμος” για τη λειτουργία της ΔΕΠΘΕ.

Για τις μετακινήσεις υπαλλήλων είπε ότι έχει σχέση με τους χώρους του δημοτικού μεγάρου. “Όποιος νομίζει ότι διώκεται πολιτικά να ΄ρθει να μου το καταγγείλει”, τόνισε.

Όσον αφορά τους απεργούς πείνας, για τους οποίους πρότεινε συμπαράσταση και παρέμβαση στην κυβέρνηση, είπε πως “δε λύνεται με το να διευκολύνουμε 10-20 άτομα. Δε λύνονται έτσι τα προβλήματα. Πρέπει να λυθεί συνολικά το πρόβλημα”, πρόσθεσε.

Καθώς ο Στ. Παπαθεμελής, επικεφαλής της παράταξης “Υπερκομματικό Δημοτικό Κίνημα Θεσσαλονικέων”, είχε θίξει το θέμα της πορνείας σε συγκεκριμένες περιοχές, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε υπομονή από τους πολίτες, καθώς υπάρχει σε εξέλιξη το σχέδιο εγκατάστασης όλων των πορνείων σε μία γειτονιά.

“Όταν είμαστε γουρούνια θα κυλιόμαστε στη λάσπη” σχολίασε, τέλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, για όσους παρκάρουν πάνω σε πεζοδρόμια. Και παραδέχτηκε ότι κάτι πρέπει να γίνει με τις κατασκευές που “ξεφύτρωσαν” για τη “διευκόλυνση” των καπνιστών, μιλώντας “ακόμη και για “βαριές κατασκευές”. Και πρόσθεσε: “Κι εγώ καπνιστής είμαι αλλά, επειδή απαγορεύεται το κάπνισμα στο Δημαρχείο, βγαίνω έξω”.