Με ερώτησή του στη Βουλή, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης αναδεικνύει το θέμα των δημοτικών υπαλλήλων που

μεταφέρθηκαν ή μετατάχθηκαν σε Δήμους και Αιρετές Περιφέρειες της χώρας σύμφωνα με το πρόγραμμα "Καλλικράτης" και διαπίστωσαν ότι ο μισθός τους… μειώθηκε!

Στην ερώτησή του ο κ. Καλαφάτης, υπενθυμίζει τις αρχικές διατάξεις του προγράμματος "Καλλικράτης" σύμφωνα με τις οποίες δημόσιοι υπάλληλοι που θα μεταφέρονταν ή θα μετατάσσονταν σε Δήμους και Αιρετές Περιφέρειες οικιοθελώς ή αυτοδικαίως, θα εξακολουθούσαν να λαμβάνουν τις "τυχόν επιπλέον τακτικές αποδοχές και τα πάσης φύσεως επιδόματα διατηρώντας τα ως προσωπική διαφορά".

Και έρχεται σήμερα η κυβέρνηση, να εμπαίξει και να εξαπατήσει -σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη- τους εν λόγω δημοσίους υπαλλήλους, αφού με νέα διάταξη που καταργεί όλες τις προηγούμενες προβλέπει ότι τελικά δεν μπορούν "να διατηρούν ως προσωπική διαφορά τυχόν επιπλέον απολαβές που ελάμβαναν στο φορέα από τον οποίον μετατάχθηκαν ή μεταφέρθηκαν".

“Η αναξιοπιστία, η προχειρότητα και η έλλειψη σχεδιασμού από την αποσυντονισμένη κυβέρνηση της χώρας συνεχίζεται”, τονίζει ο κ. Καλαφάτης, “αυτή τη φορά στο ζήτημα του προσωπικού των Δήμων και Αιρετών Περιφερειών, το οποίο μέσα σ' αυτή τη σύγχυση, καλείται να εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα το νέο θεσμό του "Καλλικράτη"”.