ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ – ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ

boutaris_20100721_01O καθαρισμός του Θερμαϊκού, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, η αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου και οι δράσεις των δύο φορέων για τον εορτασμό των 100 χρόνων της πόλης, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση εργασίας του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Απόστολου Τζιτζικώστα, με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

 

Ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να προχωρήσει ταχύτερα η αποκέντρωση στην αυτοδιοίκηση και να ενισχυθεί η μητροπολιτική διοίκηση με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα υπουργεία στους ΟΤΑ.

«Η σημερινή λειτουργία της γενικής γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό. Θα πρέπει είτε να συσταθεί εκ νέου το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και να αποκτήσει ουσιαστικές αρμοδιότητες, όπως επανειλημμένα έχω τονίσει, είτε να καταργηθεί η γραμματεία όπως λειτουργεί σήμερα, και να μεταβιβαστούν οι αρμοδιότητές της στην αιρετή Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», δήλωσε.

Πρόσθεσε, δε, ότι με τις μητροπολιτικές αρμοδιότητες που δίνει ο Καλλικράτης στην αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης δημιουργείται ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας αντιπεριφέρειας-δήμου, το οποίο τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Μπουτάρης είναι αποφασισμένοι να αξιοποιήσουν.