PAPAGEORGIOU_NOSOKOMIO_07Από το υπάρχον προσωπικό ασφαλείας εξυπηρετούνταν, χθες, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ., οι ασθενείς των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι, στα περισσότερα από αυτά, πραγματοποιούσαν, εκείνη την ώρα, συμβολικό αποκλεισμό των ταμείων, ανοιχτές συνελεύσεις και τετράωρη στάση εργασίας.

 

Οι χθεσινές κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ περιελάμβαναν συμβολικό αποκλεισμό των ταμείων, διαμαρτυρία για το εισιτήριο των 5 ευρώ(από τις 8 έως τις 11 χθες το πρωί στα μεγάλα νοσοκομεία, όπως το ΑΧΕΠΑ, το Ιπποκράτειο, το Παπανικολάου).

Δεν έγινε κατάληψη ταμείων στο Παπαγεωργίου όπου είχε γίνει δύο φορές τις προηγούμενες ημέρες, καθώς και σε νοσοκομεία όπου δεν ισχύει το εισιτήριο των 5 ευρώ, όπως το Θεαγένειο.

Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων διεκδικούν νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις, διπλασιασμό ωρομισθίου για αργίες και νυχτερινά, προσλήψεις αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και αναβάθμιση του ΕΣΥ με ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας.