ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΩΡΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΟΙ “ΕΠΙΒΑΤΕΣ”…

oasth_diamartiria_20100508_01Σε… κολεκτίβα δικηγόρων καλούν όσοι επαγγελματίες του κλάδου ανήκουν στους “Επιβάτες Θεσσαλονίκης”. Επειδή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, “οι συμπολίτες μας αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά στις διαρκείς και τις περισσότερες φορές παράνομες …

αυξήσεις κοινωνικών αγαθών, η διαχείριση των οποίων ανήκει σε δημόσιες υπηρεσίες ή ιδιωτικές εταιρίες, καθώς και στην καταβολή υπερβολικών και εξοντωτικών προστίμων που τους επιβάλλονται σε περίπτωση μη πληρωμής τους”, ζητούν από δικηγόρους να προσφερθούν, εθελοντικά, να βοηθήσουν.

Δικηγόροι μέλη της κίνησης “Επιβάτες Θεσσαλονίκης”, καλούν όσους συναδέλφους τους θέλουν, “να προσφέρουν εθελοντική νομική εργασία, για την υποστήριξη των συμπολιτών μας, σε δεύτερη συνάντηση αύριο, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 1.30 μ.μ. στην αίθουσα δικηγόρων στον πρώτο όροφο των Δικαστηρίων, προκειμένου να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη νομική στήριξη των συμπολιτών μας και των κινημάτων που έχουν δημιουργηθεί”.

“Έχουν ήδη δημιουργηθεί στην πόλη μας, κινήματα κοινωνικής ανυπακοής, από πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν τέλη διοδίων, εισιτήρια στον ΟΑΣΘ, παράλογα πρόστιμα, υπερβολικά τιμολόγια, άδικους φόρους κ.λ.π. Εμείς οφείλουμε να πλαισιώσουμε και να υπερασπίσουμε αφιλοκερδώς τα κινήματα αυτά, με την γνώση μας, την εμπειρία μας και την ιδιότητά μας”, τονίζουν.

Και νέες κινητοποιήσεις

Να εντείνουν τη δράση τους τις προσεχείς ημέρες ενάντια στις αυξήσεις των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ αποφάσισαν οι «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» στην τελευταία συνέλευσή τους που έγινε το πρωί της Κυριακής στο ΕΚΘ, μια μέρα μετά την πολυπληθή διαδήλωση που διοργάνωσε η κίνηση πολιτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέλευση αποφασίστηκε να συνεχιστούν τόσο οι συγκεντρώσεις του Σαββάτου, στο άγαλμα Βενιζέλου όσο και οι «καταλήψεις» αστικών λεωφορείων, όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά και σε απομακρυσμένες γειτονιές. Οι «Επιβάτες» σχεδιάζουν και άλλες δράσεις, όπως το να καλέσουν τους πολίτες την ερχόμενη εβδομάδα να δείξουν ανυπακοή και να μην ακυρώνουν εισιτήρια ανεβαίνοντας στα λεωφορεία. Όπως τονίζουν, το αίτημα «ούτε ένα λεπτό αύξηση στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ» έχει βρει καθολική αποδοχή στους Θεσσαλονικείς και σημειώνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις οι μεμονωμένες συμπεριφορές των πολιτών είναι πιο προχωρημένες από τις συλλογικές, αφού όλο και περισσότεροι πολίτες ανεβαίνουν στα αστικά λεωφορεία χωρίς να ακυρώνουν εισιτήρια.

Έτσι, σήμερα, στις 5 το απόγευμα, θα ανέβουν σε λεωφορεία, από τη στάση στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στην Εγνατία και θα προτείνουν στους επιβάτες να μην καταβάλουν το αντίτιμο. Το ίδιο θα κάνουν και το μεσημέρι του Σαββάτου, από το ίδιο σημείο.

Την Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011, θα ενημερώσουν για τις πρωτοβουλίες τους, έξω από το δημαρχείο Συκεών του Καλλικρατικού δήμου Νεάπολης – Συκεών.