koulouma_Kodra_01Έντονο παραδοσιακό χρώμα έχουν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει για σήμερα Τσικνοπέμπτη 24 Φεβρουαρίου και την Καθαρά Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμαριάς. Ειδικότερα:


Την Τσικνοπέμπτη 24 Φεβρουαρίου
Από τις 7.30 το απόγευμα κατά μήκος του κεντρικού πεζόδρομου της Καλαμαριάς (οδός Κομνηνών) καθώς και στην κεντρική πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πρώην Δημαρχείου) επτά συγκροτήματα παραδοσιακής μουσικής θα δίνουν το δικό τους ρυθμό στο αποκριάτικο γλέντι. Θα υπάρχουν, παράλληλα, πλούσια παραδοσιακά δρώμενα με Φανούς της Κοζάνης (από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Κώμης ο «Αριστοτέλης» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρόκου «Ιωακείμ Λιούλιας»), Γενίτσαρους και Μπούλες της Νάουσας (από τον Χορευτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης) και το κλασσικό Γαϊτανάκι (από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Μεσημβρίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ηλιούπολης Ευόσμου).
Στο φετινό γλέντι της Τσικνοπέμπτης θα συμμετάσχουν συγκροτήματα με ζουρνάδες από τη Νάουσα (οικογένεια Παζαρέντζη), γκάιντες (του Γιάννη Ντομπρίδη), η «Μακεδονική Φανφάρα» (συγκρότημα με χάλκινα και πνευστά), το συγκρότημα «Παραδοσιακοί Δρόμοι» (του Δρόσου Κουτσοκώστα), μικρασιάτικα τραγούδια με τους «Κουρήτες» του Γιάννη Βολίκα, ποντιακή κομπανία και η κομπανία «Μακεδονία» του Γιώργου Ασαρτζή.
Για το καθιερωμένο τσίκνισμα θα υπάρχουν παραδοσιακά εδέσματα και ψησταριές, συνοδεία άφθονου κρασιού.
Την Καθαρά Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου
Ο κύκλος των αποκριάτικων εκδηλώσεων θα κλείσει με τα παραδοσιακά Κούλουμα στο χώρο του πρώην στρατοπέδου ΚΟΔΡΑ, με φασολάδα, λαγάνα, χαρταετούς και συναυλία παραδοσιακής μουσικής.