farmakopoioi_kinitopoiisi_20110126_01[3]Συνεδριάζουν σήμερα στο υπό κατάληψη αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, τα διοικητικά συμβούλια των Ιατρικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), προκειμένου να αποφασίσουν για

το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, μετά και την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου -επί της αρχής και επί των άρθρων- από την Ολομέλεια της Βουλής. Οι γιατροί του ΙΚΑ πάντως επιμένουν με απεργία έως και την Παρασκευή.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα από τις 11.00 έως τις 15.00 τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ( ΠΟΕΔΗΝ).

Την ίδια ώρα κανονικά λειτουργούν σήμερα τα φαρμακεία όλης της χώρας μετά τις αλλαγές για το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος (θέματα συστεγάσεων κτλ) που επέφερε ο υπουργός Υγείας στο πολυνομοσχέδιο κι ενώ παραμένουν οι ενστάσεις για το θέμα της πληθυσμιακής αναλογίας, το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και το rebate.