Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τον αιφνίδιο θάνατο του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης Ντίνου Κοσμόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Ένας δικός μας άνθρωπος, ένας Θεσσαλονικιός που υπηρέτησε αυτή την πόλη με αφοσίωση, αγάπη και αυταπάρνηση, ο Ντίνος Κοσμόπουλος έφυγε ξαφνικά από κοντά μας. Η Θεσσαλονίκη γίνεται φτωχότερη αποχαιρετώντας τον πρώην Δήμαρχό της, ο οποίος, πέραν των άλλων, ξεχώρισε για το σπάνιο ήθος, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και την ανθρωπιά που εξέπεμπε. Αφήνει πίσω του, στις καρδιές των Θεσσαλονικέων και στη συλλογική μνήμη αυτής της πόλης, ένα μεγάλο κενό. Το κενό ενός ανθρώπου που διακρίθηκε για την εντιμότητά του, κάτι που αναγνωρίστηκε από φίλους αλλά και από τους πολιτικούς αντιπάλους του. Η Θεσσαλονίκη θα δεχτεί στα σπλάχνα της ένα πραγματικά άξιο τέκνο της. Η Μακεδονία θα θυμάται πάντα εκείνον που ξεχώρισε πρωτοστατώντας στους αγώνες εναντίον της παραχάραξης της ιστορίας της, με τα μεγάλα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν, πριν από δύο περίπου δεκαετίες στην πρωτεύουσά της, τη Θεσσαλονίκη.

Αποχαιρετούμε έναν μεγάλο Θεσσαλονικιό, έναν άξιο Δήμαρχο, έναν καλό φίλο. Εκφράζουμε, μαζί με την οδύνη μας, τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του».