elvo_diamartiria_diodia_20110222_01Έβγαλαν στρατιωτικά οχήματα τύπου «Hummer» στους δρόμους, οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων. Γέμισαν με στρατιωτικά οχήματα τα διόδια Μαλγάρων.

 

Οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ πραγματοποίησαν από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι εποχούμενη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια. Σήκωσαν τις μπάρες αφήνοντας τους οδηγούς να διέρχονται ελεύθερα, χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο. Μοίρασαν στους οδηγούς ενημερωτικό υλικό για την έλλειψη ρευστότητας που έχει φέρει σε δεινή κατάσταση την άλλοτε κραταιά αμυντική βιομηχανία, χωρίς να διακόψουν την κυκλοφορία.

Η ΕΛΒΟ αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, που έχει "παγώσει" ακόμη και τη λειτουργία των γραμμών παραγωγής. Είναι η πρώτη φορά μάλιστα στα χρόνια λειτουργίας της εταιρίας, που οι 480 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ένα μήνα.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, λύση θα μπορούσε να αποτελέσει η χορήγηση τραπεζικού δανείου 15 εκατ. ευρώ για κεφάλαια κίνησης και επιπλέον 15 εκατ. ευρώ για έκδοση εγγυητικών επιστολών, με εγγύηση του δημοσίου.

Οι εργαζόμενοι έδωσαν στις αρχές Φεβρουαρίου 15ήμερη πίστωση χρόνου για την επίλυση του ζητήματος της ρευστότητας και η διοίκηση είχε δεσμευτεί για ομαλοποίηση της κατάστασης σε σύντομο διάστημα. Ωστόσο η προθεσμία παρήλθε χωρίς αποτέλεσμα. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως βρίσκονται σε απόγνωση και θα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις προκειμένου να μην καταρρεύσει η βιομηχανία.