ΕΞΙ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

agrotes_serres_20110207_01Η προσπάθεια αγροτών να φτάσουν, χθες, στον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα, μέσω αγροτικών παραδρόμων παρακάμπτοντας το μπλόκο των ΜΑΤ που βρισκόταν λίγο πριν τη γέφυρα Πετριτσίου είχε σαν κατάληξη τη σύλληψη έξι εξ’ αυτών από άνδρες της αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών.

 

Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ αστυνομικών, αγροτών και διερχόμενων οδηγών, όταν οι παραταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ εμπόδισαν τη διέλευση όλων των οχημάτων από και προς τον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα, λίγο πριν από τη γέφυρα του Πετριτσίου. Στο συμβάν ενεπλάκη και τηλεοπτικό συνεργείο, που επιχείρησε να περάσει το οδόφραγμα των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύλληψη δύο ατόμων του τηλεοπτικού συνεργείου, για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στις αστυνομικές αρχές, αλλά λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σημειώνεται ότι τα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία παρέμεναν χθες κλειστά στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας. Οι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ επέτρεψαν τη διέλευση σε πεζούς και οχήματα μέσω του μεθοριακού σταθμού, μόνο για ένα μισάωρο, από τις 6 το απόγευμα και σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε πλήρως λίγο μετά τις 9 το βράδυ.