snow train 01Μία μοναδική τουριστική εμπειρία μπορεί πλέον να απολαύσει όποιος θέλει να φτάσει στο Καϊμακτσαλάν. Το λεγόμενο "τρένο του χιονιού" ξεκίνησε τις διαδρομές του τα Σαββατοκύριακα, καλύπτοντας την απόσταση

Θεσσαλονίκη- Καϊμακτσαλάν, δύο φορές το Σάββατο και άλλες δύο την Κυριακή!

Η αμαξοστοιχία του χιονιού καλύπτει μετ’ επιστροφής τη διαδρομή μέχρι την Άρνισσα της Πέλλας και από εκεί, με μια δικτύωση τουριστικών λεωφορείων, προωθεί τους επιβάτες για σκι και σνόουμπορντ, στις χιονισμένες κορυφές του όρους Βόρρας, ή απλή περιήγηση, ψώνια, φαγητό, κρασί και διασκέδαση στον παραδοσιακό Άγιο Αθανάσιο Πέλλας.

Η εκδρομική σιδηροδρομική γραμμή έχει μόλις δύο εβδομάδες "ζωής", αλλά αντιμετωπίζεται με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα από τους νέους.

Η διαδρομή κοστίζει είκοσι δύο ευρώ με επιστροφή (συμπεριλαμβάνεται και η μεταφορά με το λεωφορείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Καϊμακτσαλάν και τον παλιό Άγιο Αθανάσιο). Επίσης, με το ίδιο εισιτήριο, ο επιβάτης απολαμβάνει έκπτωση έως 50% στην κάρτα εισόδου του χιονοδρομικού, σημαντικές εκπτώσεις σε είδη εστίασης, καθώς και διαμονής και ενοικίασης εξοπλισμού (από 10 - 40%) στο χωριό του παλιού Αγίου Αθανάσιου. Με το εισιτήριο δίνεται, επίσης, έκπτωση για την εστίαση, μέσα στο εστιατόριο του τρένου. Το παιδικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής, με τις ίδιες παροχές, κοστίζει 15 ευρώ, ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε ολόκληρες οικογένειες να απολαύσουν μια ημερήσια εκδρομή στο Καϊμακτσαλάν. Από το σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης υπάρχει η δυνατότητα τριήμερης αγοράς και μέσω του web ticketing της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο tickets.trainose.gr, με έκπτωση έως και 15%.

Οι ώρες αναχώρησης από τη Θεσσαλονίκη είναι στις 07:18 το πρωί και 12:05 το μεσημέρι και η επιστροφή από την Άρνισσα στις 09:15 και στις 19:35.

Με πληροφορίες από τον Αγγελιοφόρο. Το πλήρες κείμενο με κλικ εδώ.