podilatiko_karnavali_01Για δεύτερη συνεχή χρονιά η πλατεία Χρηματιστηρίου, στα Λαδάδικα, φιλοξενεί το Ποδηλατικό Καρναβάλι. Τσικνοπέμπτη σήμερα, 24 Φεβρουαρίου 2011 και πρωταγωνιστής της βραδιάς θα είναι

ο  «Αλί Μπαμπά και οι 40 κλέφτες», ένα άρμα που εστιάζει στην πολιτική κατάσταση της χώρας.

Δε θα λείψουν κι άρματα που έχουν σχέση με την πόλη: Ένα από αυτά το άρμα που θα σατιρίζει την τοποθέτηση του αγάλματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

«Το ποδηλατικό καρναβάλι την Τσικνοπέμπτη θέλει συμβολικά να προτείνει την αποχή από την κουλτούρα του αυτοκινήτου, θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα: Ναι στο ποδήλατο! Η λύση για την ρύπανση, το περιβάλλον, το κυκλοφοριακό, την υγεία, την σωματική μας άσκηση, την οικονομική κρίση, την εξάρτηση από το πετρέλαιο και την ποιότητα ζωής», τονίζουν οι διοργανωτές στην ανακοίνωσή τους.

Είτε με ποδήλατο, είτε με τα πόδια, το ποδηλατικό καρναβάλι θα παρελάσει στους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης και μετά την παρέλαση, όπως το ορίζει η παράδοση, θα ακολουθήσει ολονύχτιο  γλέντι με άφθονο φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική.

Αποκορύφωμα της βραδιάς αποτελεί η παραδοσιακή καύση του βασιλιά καρνάβαλου. 

Την αφίσα του 2ου ποδηλατικού καρναβαλιού επιμελήθηκε ο σκιτσογράφος Σταύρος Κιουτσιούκης και απεικονίζει μια παραλλαγή της γνωστής φωτογραφίας με το φιλί του ναύτη στην νοσοκόμα στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που συμβόλιζε την έναρξη της μετάβασης από τον πόλεμο στην ειρήνη.