Για σήμερα Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Διήμερη επίσκεψη στη Βρετανία πραγματοποιεί από χθες η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου. Σήμερα η υπουργός θα συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό της, Τζον Χέϊζ και άλλους Βρετανούς αξιωματούχους για θέματα εκπαίδευσης.

* Συνεδριάζει σήμερα στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

* Συνεχίζεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση επί των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: «Αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις». Εισηγητές: Ιωάννης Αμοιρίδης και Μιχαήλ Παπαδόπουλος.

* Ανακάλεσαν τη σημερινή 24ωρη απεργία τους οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Κανονικά κινούνται σήμερα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

* Ανεστάλη η 48ωρη απεργία που είχε προκηρύξει η ΟΣΥΠΑ.

* Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του ΙΚΑ Τρίτη ημέρα παραμένουν στο υπουργείο Υγείας επί της οδού Αριστοτέλους.

* Δεύτερη ημέρα η σημερινή της 7ης Παναεροπορικής Εθελοντικής Αιμοδοσίας που θα διαρκέσει έως και τις 16 Φεβρουαρίου. Σε αυτήν μετέχουν όλες οι μονάδες και οι υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας

* Στις 9:30 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση.

* Στις 9:30 π.μ. στην αίθουσα Γερουσίας στη Βουλή κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης: Εξέταση της ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, σχετικά με τις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου των δραστηριοτήτων της Ευρωπόλ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από κοινού με τα εθνικά κοινοβούλια {COM (2010) 776 τελικό}.

* Στις 9:30 π.μ. στην αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223) της Βουλής, θα συνεδριάσει η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας. Κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων» (2η συνεδρίαση – ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων). Εισηγητές: Μάρκος Μπόλαρης και Μάριος Σαλμάς.

* Στις 10 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα δεχθεί τον προέδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

* Στις 10 π.μ. στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονη δακοκτονία, ορθολογική χρήση φυτοφαρμάκων-για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και την προστασία του Περιβάλλοντος» διοργανώνει η Πανελλήνια Ενωση Εργοληπτών Γεωπόνων Εργων Πρασίνου (ΠΕΕΓΕΠ) σε συνεργασία με το Γεωρπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων (ΠΟΣΓ) το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο (ΓΕΩΤΕΕ) Παράρτημα

Κρήτης και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ). Σκοπός της ημερίδας είναι η επικαιροποίηση των δεδομένων της αντίστοιχης ημερίδας που είχε διοργανώσει στις 17 Απριλίου 2003 σε συνεργασία με το ΓΠΑ και το ΓΕΩΤΕΕ με στόχο τα συμπεράσματα αυτής να συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των μέσων αντιμετώπισης του δάκου, σε συνδυασμό με την ασφάλεια του προϊόντος και την προστασία του αγροτικού (και όχι μόνο) περιβάλλοντος.

* Στις 10 π.μ. στο ξενοδοχείο «President» (Λ. Κηφισίας 43) το πρώτο για το νέο έτος γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) με θέμα: «Πρόταση Μεταρρύθμιση ΕΛ.ΑΣ - ιατρικά λόγου εργασίας προβλήματα Αστυνομικών».

* Στις 10 π.μ. στο ξενοδοχείο «Royal Olympic Athens Hotel» (Αθανασίου Διάκου 28-34, Αθήνα, τηλ.: 210-9288-400 ), η έναρξη του 1ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου σε "Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και η Βιομηχανία των Τυχερών Παιχνιδιών: Θέμα Εταιρικής Κουλτούρας ή Κρατικός Εξαναγκασμός;»

* Στις 10:30 π.μ. ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα δεχθεί τον πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Christian Τhimonnier, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

* Στις 11 π.μ. συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση με την ΑΔΕΔΥ και θέμα το ενιαίο μισθολόγιο.

* Στις 11 π.μ. ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα δεχθεί στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη (Βασ. Ολγας 198), τον ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτη, Γιουρτσίχιν Γραμματικόπουλο.

* Στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Caravel (αίθουσα Ορίζοντες) συνέντευξη Τύπου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) με θέμα: «Ολη η αλήθεια για το "άνοιγμα" του "κλειστού" επαγγέλματος του φαρμακοποιού. Ποιος κερδίζει από όλα αυτά;»

* Στις 12:10 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια.

* Στις 12:30 μ.μ. στα γραφεία του ΣΥΝ (Πλατεία Ελευθερίας 1) συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με το Πανελλήνιο Συντονιστικό των Συμβασιούχων.

* Στις 2 μ.μ. στην αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223), στη Βουλή, θα συνεδριάσει η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας. Κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων» (3η συνεδρίαση). Εισηγητές: Μάρκος Μπόλαρης και Μάριος Σαλμάς.

* Στις 3 μ.μ. στην αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» (150), στη Βουλή, θα συνεδριάσει η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 5 του Κ.τ.Β., από τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Τηλέμαχο Χυτήρη, για την πορεία και τις προοπτικές της δημόσιας τηλεόρασης.

* Στις 3 μ.μ. στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμου, συνεδριάζουν από κοινού το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

* Στις 5 μ.μ. στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος) η εναρκτήρια εκδήλωση της πανευρωπαϊκής εκστρατείας DOSTA! για την καταπολέμηση των προκαταλήψεων και του ρατσισμού κατά των Ρομά. Την εκδήλωση - στην οποία θα παρευρεθούν ο ειδικός εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα Ρομά, Jeroen Schokkenbroek και η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φώφη Γεννηματά - θα τιμήσει με την παρουσία της η Fanny Ardant, πρέσβης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πανευρωπαϊκή αυτή εκστρατεία.

* Στις 6 μ.μ. στο Αιτωλικό, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, συνάντηση του δημάρχου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη, με τους πολίτες και τους Συλλόγους του πρώην Δήμου Αιτωλικού.

* Στις 7 μ.μ. αναβάλλεται στην πρεσβεία της Αιγύπτου η προγραμμματισμένη εκδήλωση προς τιμήν του πρίγκιπα των Αράβων Ποιητών, Αχμέντ Σαουΐκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μορφωτικού Κέντρου τηρ πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα.