ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑ… ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

papageorgopoulos_sinentefxi_20110208_01"Αντί να ασχολείται με τα μεγάλα προβλήματα της Θεσσαλονίκης ο κ. Μπουτάρης ασχολείται με την κατασυκοφάντηση της προηγούμενης διοίκησης και εμού προσωπικά, ενώ αντί να λύνει προβλήματα δημιουργεί νέα".

Αυτό υποστήριξε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σε συνέντευξη τύπου που οργάνωσε, αντιδρώντας σε πρόσφατες συνεντεύξεις του νυν δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, στις οποίες άφηνε αιχμές κατά του κ. Παπαγεωργόπουλου, για το θέμα της υπεξαίρεσης που διαπράχθηκε στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε βάρος της εφορίας και ασφαλιστικών ταμείων.

"Ο κ.Μπουτάρης γνωρίζει, ότι μόνο συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα μέλη της Διοίκησης Παπαγεωργόπουλου, διότι όπως είναι γνωστό την υπεξαίρεση την ανακάλυψε, την αποκάλυψε σε ειδική συνέντευξη Τύπου και την έστειλε στον Εισαγγελέα η Διοίκηση του Δ.Θ.! Ο κ.Μπουτάρης γνωρίζει επίσης πολύ καλά, ότι στην πρόταση της Οικονομικής Επιθεωρήτριας προς τον Εισαγγελέα δεν αναφέρεται καν το όνομά μου! Νομίζει όμως, ότι με την τακτική αυτή θα εκτρέψει την προσοχή των συμπολιτών μας σε άλλα θέματα και όχι στον έλεγχο της δικής του πολιτικής όσον αφορά τον Δήμο Θεσσαλονίκης!", υποστηρίζει ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο ο κ. Μπουτάρης γνωρίζει τόσο ότι για τα οικονομικά θέματα αρμόδια είναι η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και όχι από κάποιο μέλος της Διοίκησης όσο κι ότι οι αντιδήμαρχοι κι  ο γενικός γραμματάς του δήμου δεν μπορούσαν ούτε να υποψιαστούν ό,τι είχε συμβεί, επειδή δεν εντοπίστηκε τίποτα από τους ελέγχους του Ελεγκτικού Συνεδρίου (2006), τους ετήσιους ελέγχους της ΠΚΜ, των Ορκωτών Λογιστών και τους μηνιαίους της αρμόδιας εφορίας.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος θύμισε επίσης, ότι βασικός υπεύθυνος για την υπεξαίρεση ήταν “κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται ήδη από πολλών μηνών στην φυλακή και που ουδεμία σχέση είχε ούτε μπορούσε να έχει με οποιοδήποτε στέλεχος της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης”.

Πρόσθεσε πως, η νομική υπηρεσία του δήμου είχε προχωρήσει σε ενέργειες για την παράσταση πολιτικής αγωγής, για την δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του κύριου υπεύθυνου, για τον καταλογισμό των υπεξαιρεθέντων χρημάτων, για την επιστροφή των υπεξαιρεθέντων κ.λπ.

Δήλωσε, τέλος, ικανοποιημένος, για την εντολή του Εισαγγελέα να γίνει έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων στη συγκεκριμένη υπόθεση: "Αυτό είναι μια πολύ χρήσιμη ενέργεια, διότι επιτέλους θα ανοίξουν οι λογαριασμοί όχι μόνο στελεχών του δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και στελεχών της Εφορίας και των Ασφαλιστικών Ταμείων των οποίων ακριβώς υπεξαιρέθησαν έσοδα και οι οποίες Υπηρεσίες με έναν απλό έλεγχο ή και με μια απλή ετήσια διασταύρωση των εισπραχθέντων χρηματικών ποσών από την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία από τη μία πλευρά και των εκταμιευθέντων από το δήμο, από την άλλη, θα είχαν ανακαλύψει από τα τέλη του 1993 την υπεξαίρεση".