i_will_survive_01

Τη δική τους απάντηση στην κρίση δίνουν ο Γιώργος Παπαγεωργίου και ο Αντίνοος Αλμπάνης μέσα από την παράσταση «I will survive». Kάνει πρεμιέρα σήμερα, στο Θέατρο Σοφούλη.

«Χωρίς να γίνεται άμεση αναφορά στην οικονομική κρίση η παράσταση αποτελεί μια αισιόδοξη απάντηση σε αυτό που ζούμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο», σημειώνει ο Γ. Παπαγεωργίου. Ερμηνεύει το ρόλο του μετεωρολόγου, ο οποίος μετά την καταστροφή του κόσμου βρίσκει έναν ρέμπελο και ανοργάνωτο τύπο, τον Αντίνοο Αλμπάνη σε ένα μισοκατεστραμμένο σούπερ μάρκετ.

«Μεταξύ τους αναπτύσσεται η ανάγκη για συνύπαρξη. Το έργο δεν μιλάει για το τέλος του κόσμου (εξάλλου η αναφορά σε αυτό μπορεί να είναι και αλληγορική), αλλά για την αντρική φιλία. Είναι ένας απολογισμός ζωής και δείχνει τι από αυτά που μας απασχολούν είναι σημαντικό και τι όχι», λέει ο Αντ. Αλμπάνης. Και προσθέτει: «Είναι μια σουρεαλιστική τρομακτική κωμωδία όπου χρησιμοποιείται ένα μείγμα θεατρικών ειδών».

Επέλεξαν την Θεσσαλονίκη για την πρεμιέρα του έργου τους τόσο για τους δεσμούς του τελευταίου με την πόλη (είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του), αλλά κι επειδή «η σχέση που έχει το κοινό με τα θεάματα είναι πιο ουσιαστική. Ξέρουμε ότι στην πόλη σας δεν θα μπούμε στην διαδικασία της κρίσης και στη λογική του ανταγωνισμού που επικρατεί στην Αθήνα», σημείωσε σχετικά ο κ. Αλμπάνης.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Σαρακατσάνης των AbOvo (Εκεί εκεί στην Κόλαση, Μαμά Ελλάδα2) που πρόσφατα τιμήθηκαν με το 1ο βραβείο στο Birmingham European Theatre Festival.

Η πρεμιέρα είναι. Παραστάσεις θα δίνονται από Πέμπτη έως Κυριακή. Εισιτήρια 15 και 12 ευρώ. Τηλ κρατήσεων 2310-423925.

από το www.typosthes.gr